Skrīveros apskatāmi profesionālu mākslinieku darbi
Mākslinieki Biruta Jansone (no kreisās), Maira Veisbārde, Jānis Roberts Jansons un Inese Ziemele.

Svētdien, 27. septembrī, Skrīveru kultūras centrā atklāja Jūrmalas mākslinieku biedrības profesionālo mākslinieku gleznu un fotogrāfiju izstādi. Pasākumā piedalījās daudzi slaveni mākslinieki un viņi atzina: Skrīveri ir īpaša vieta, kur iederas māksla

Skrīveru kultūras centrā var lepoties ar daudzām izcilām izstādēm – viena ekspozīcija nomaina otru un skrīveriešiem atliek vien baudīt mākslu. Šoreiz vērtējumam tiek nodoti Jūrmalas mākslinieku darbi.

Jūrmalas mākslinieki jau kopš 1978. gada darbojās kā Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas nodaļa, bet 2013. gadā tā pārdēvēta par Jūrmalas mākslinieku biedrību. Tajā darbojas Jūrmalas pilsētā dzīvojoši un strādājoši profesionāli mākslinieki – gleznotāji, grafiķi, tēlnieki, tekstilmākslinieki, fotomākslinieki, kā arī dekoratīvi lietišķās mākslas nozaru pārstāvji.

Biedrības radošā dzīve ir notikumiem piesātināta, jo mākslinieki rīko gan neskaitāmas personālizstādes Latvijā un aiz tās robežām, gan kopīgas izstādes dažādās Latvijas pilsētās, kā arī aktīvi piedalās starptautiskajās izstādēs un mākslas plenēros.

Izstādes atklāšanas pasākums Skrīveru kultūras centrā bija īpašs. Ne tikai tāpēc, ka todien Skrīveros viesojās daudz talantīgu personību, bet arī īpašās noskaņas dēļ. Jau gaitenī apmeklētājus priecēja saksofona mūzika Skrīveru pūtēju orķestra vadītāja Jāņa Jansona izpildījumā.

Māksliniece Alise Landsberga atzinīgi novērtēja to, ka gleznas izstādē izvietotas ļoti gaumīgi un pārdomāti. “Ir jāprot telpā savienot gleznas un fotogrāfijas, tas jums ir lieliski izdevies,” atzina māksliniece.

Fotogrāfs Ojārs Martinsons, kura fotogrāfijas arī skatāmas izstādē, atklāja, ka viņam savā ziņā ir saistība ar Skrīveriem – 1957. gadā viņš mācījies un vienu klasi pabeidzis Skrīveru skolā.

Skrīveru kultūras centra vadītāja Baiba Dronka un kultūras darba organizatore Inga Kokaine sveica māksliniekus ar sarkanām rozēm un katram dāvināja Skrīveru bitenieku sarūpētu medus burciņu.

Māksliniekus sveica arī Aizkraukles māksliniece Taiga Kalvišķe, dāvinot rudens ziedus iemīļotajiem māksliniekiem.

Skrīveru kultūras centrā iekārtotajā izstādē apskatāmi Ievas Spalviņas, Līgas Baņķieres, Kristīnes Beltes, Baibas Briedes, Olitas Gulbes, Andreja Ģērmaņa, Birutas Jansones, Jāņa Roberta Jansona, Jāņa Jēkabsona, Nugzara Kachiani, Laines Kainaizes, Ingunas Kalniņas-Pētersones, Voldemāra Krutina, Ērikas Kumerovas, Alises Landsbergas, Inas Intas Liniņas-Ozoliņas, Lienes Martinsones, Ojāra Martinsona, Ata Meiberga, Eināra Plūksnas, Ivetas Meieres, Ildas Sīlis, Lindas Strujevicas, Zigmunda Šņores, Mairas Veisbārdes, Jāņa Veisa un Ineses Ziemeles darbi.

Izstāde Skrīveros aplūkojama līdz oktobra beigām.

Izstādes atklāšanas fotomirkļi attēlu galerijā: https://www.skriveri.lv/gallery-list/jurmalas-makslinieku-biedribas-gleznu-izstades-atklasana-skriveru-kulturas-centra/