Pārgājiens brīnišķīgā noskaņā

Svētdien, 27. septembrī, Skrīveros notika Eiropas sporta nedēļas “BeActive2020” aktivitāte – nūjošanas pārgājiens dzīvespriecīgajiem. Tā dalībnieki trijās stundās veica 11 kilometru, izbaudot Skrīveru dabas burvību.

Skrīveru kultūras centra tūrisma un sporta darba organizatore, veselības sporta trenere Zigrīda Sprukte stāsta: lai gan nūjošanas pārgājienam nepieteicās daudz interesentu – tikai seši – noskaņojums bija brīnišķīgs.  Daba lutināja nūjotājus, jo laiks bija kā vasarā.

Vispirms pārgājiena dalībnieki iesildījās, lai ķermeni sagatavotu aktīvai soļošanai un pietiktu izturības veikt maršrutu.

Tad visi devās ceļā pa mazo Sporta ielu, tad pāri Pulksteņupītei, garām Sulu mājai uz Aizkraukles baznīcu. Maršruts tālāk veda lejup uz pilsdrupām un nūjotāji izvēlējās ekstrēmo iešanu gar pašu Daugavu, izmantojot iespēja, kad Daugavā ir zems ūdens līmenis.

“Mēs baudījām šo laiku un vietu!” saka Zigrīda. “Atklājās ļoti daudz mazo strautiņu, ko citkārt noteikti pat nepamanītu. Jā, bija akmeņains, vietām atklājušies lieli akmeņi. Nogājām gar krastu līdz pat Ašķeres upītei, atklājām atjaunotu  tiltiņu ar savdabīgo uzrakstu uz tiltiņa dēļiem.”

Vēl viens izaicinājums pārgājiena dalībniekiem bija uzkāpt pa kāpnēm Aizkraukles pilskalnā un tad – jau atpakaļ uz Skrīveru centru.