Atvērts jaunais skeitparks
JAUNO SKEITPARKU vispirms novērtē un iemēģina jaunie skrīverieši, arī Markuss Uzuls.

No šodienas, 23. oktobra, apmeklētājiem atvērts skeitparks – pēc Skrīveru biedrības “Baravika” iniciatīvas tas uzbūvēts Dzelzceļnieku ielā 5A. Nu tajā var sportot, taču pirmais drošības noteikums: tikai ar aizsargķiveri galvā!

Skeitparks Dzelzceļnieku ielā 5A, kas ir netālu no Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas, uzbūvēts pēc Skrīveru biedrības “Baravika” ieceres. Biedrība, kurā apvienojušies aktīvi skrīverieši Liene Paukšte-Uzula, Monta Nāburga, Ingūna Kondrāte un Edijs Majors, izveidota, lai kopā dotu savu artavu vides un infrastruktūras uzlabošanā, piesaistītu līdzekļus un veicinātu Skrīveru novada attīstību. Biedrības ideja par skeitparka ierīkošanu guvusi iedzīvotāju atbalstu un šis projekts ieguvis arī Lauku atbalsta dienesta administrētās programmas “Leader” finansiālu atbalstu. Savukārt skeitparka tehniskās prasības un specifikāciju izstrādāja skrīverietis Kaspars Celmiņš, bet projektēšanas un saskaņošanas darbus veica uzņēmums no Aizkraukles novada.

Skeitparku ierīkoja SIA “City Playgrounds”, jaunuzbūvētajā laukumā ierīkojot monolīta koka konstrukciju rampas. Laukums un tā konstrukcijas noklātas ar speciālu segumu, blakus izveitots sols ar atkritumu urnu un parka lietošanas noteikumu informatīvais plakāts.

Kopā tā būvei iztērēti apmēram 30 tūkstoši eiro, no kuriem 10 procentus atvēlējusi Skrīveru novada dome. Par pašvaldības līdzekļiem arī sakārtots laukums un noasfaltēts gājēju celiņš, kas ved no Dzelzceļnieku ielas līdz skeitparkam. Drīzumā teritorijā tiks ierīkots arī apgaismojums. Projekta īstenošanā iesaistījās arī Skrīveru novada uzņēmēji SIA “Zeme.LAB” un SIA “Radada”, kas sniedza atbalstu būvuzraudzības pakalpojuma nodrošināšanai, “Mo dizains” apņēmās lāzergriešanas tehnikā izgatavot norādi, kas atgādinās, ka skeitparkā obligāti jāizmanto aizsargķiveres. “Biedrības pārstāvji ir ļoti pateicīgi visiem, kas iesaistījās idejas īstenošanā un kopīga mērķa sasniegšanā, lai veicinātu mūsu novada attīstību!” uzsver biedrības “Baravika” pārstāve Liene Paukšte-Uzula.

Patlaban skeitparka būve pabeigta un kopš šodienas interesenti var sākt to izmantot. Liene Paukšte-Uzula atklāj, ka sākotnēji bija iecerēts rīkot svinīgu laukuma atklāšanu, taču saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī drošības apsvērumu dēļ šī ideja atlikta līdz pavasarim, kad iecerēts rīkot pasākumu jau ar profesionālu sportistu paraugdemonstrējumiem.

Patlaban lieli un mazi sportot gribētāji aicināti ievērot drošību, piemēram, sportot tikai ar aizsargķiverēm galvā. Tāpat vienlaikus laukumā nedrīkst atrasties vairāk nekā trīs aktīvisti. Aicinām vecākus atgādināt saviem bērniem, lai dodoties uz skeitparku, vienmēr līdzi ir ķivere. Lūdzam arī mazos sportistus pieskatīt vienam otru un atgādināt saviem draugiem, cik svarīgi ir ievērot drošību. Biedrības pārstāvji un pašvaldības darbinieki pastiprināti uzraudzīs skeitparka teritoriju, lai pārbaudītu, vai bērni ievēro drošības noteikumus.

Teritorija ap skeitparka laukumu vēl tiek labiekārtota, tādēļ patlaban apmeklētājiem lūgums neizmantot blakus esošos smilšu uzbērumus!

Skrīveru novada dome rūpēsies par laukuma labiekārtošanu un uzturēšanu, apmaksās elektrības rēķinus laukuma apgaismošanai un ierīkos videonovērošanas kameras. “Te nākotnē varētu izveidot plašāku aktīvās atpūtas zonu novada iedzīvotājiem, apvienojot dažādu nozaru pasākumus un aktivitātes – sportu, kultūru un mākslu, kas arī ir viens no galvenajiem projekta mērķiem,” piebilst Liene Paukšte-Uzula.

Projekts Nr.19-04-AL08-A019.2202-00001 “Skeitparka izveidošana Skrīveru novadā” tiek īstenots ”Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” A019.22.02. rīcības “Publiskās infrastruktūras uzlabošana pakalpojuma pieejamībai” ietvaros. Projekta mērķis ir radīt kvalitatīvu dzīves vidi aktīvai brīvā laika pavadīšanai, radot piemērotu infrastruktūru un izveidojot publiski pieejamu skeitparku Skrīveru novadā, tā dažādojot sporta un atpūtas iespējas vietējiem iedzīvotājiem un novada viesiem.

Lūdzam visus jaunā skeitparka apmeklētājus iepazīties ar izstrādātajiem skeitparka lietošanas noteikumiem. Lūdzam tos ievērot!

Foto: Elita Brovacka