“Ziedugravās” tuviniekus apciemot aizliegts

Kopš pagājušās nedēļas sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” noteikti stingrāki ierobežojumi un tuvinieki patlaban nevar apciemot klientus. Tāpat centra ikdienas darba organizēšanā noteikti dažādi piesardzības pasākumi.

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte informē, ka saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī, kad ik dienu tiek reģistrēti arvien vairāk Covid-19 saslimšanas gadījumu, centrā nepieciešams ievērot aizvien stingrākus drošības un piesardzības pasākumus. Saistībā ar to no pagājušās nedēļas uz laiku pārtrauktas tuvinieku vizītes iestādē. “Tā kā liela daļa centra klientu ir no Rīgas un Pierīgas, kur saslimšanas rādītāji ir visaugstākie, pieņēmām lēmumu aizliegt tuvinieku apmeklējumus,” saka direktore. “Sociālās aprūpes centri šajā laikā ir lielākā riska grupa, un esam spiesti noteikt stingrus ierobežojumus. Ļoti priecājos, ka tuvinieki šo ziņu uztver ar sapratni.”

Vienīgais izņēmuma gadījums, kad pirmās pakāpes tuviniekiem atļauts apmeklēt klientu “Ziedugravās”, ir tad, ja klienta stāvoklis ir smags vai kritisks. Šādi apmeklējumi būs atļauti, tikai saskaņojot ar direktori.

Lai centra klienti nebūtu pilnībā izolēti no ārpasaules, centra darbinieki viņiem palīdz saziņai izmantot mūsdienu tehnoloģijas – organizē videozvanus, lai parunātos ar savējiem.

Tāpat kā līdz šim, tuvinieki centra klientiem var nodot sūtījumus – tie jāieliek kastē pie vārtiem, kas norobežo iebraukšanu “Ziedugravu” teritorijā. Sūtījumus var atstāt darba dienās darba laikā un tajos nedrīkst būt aizliegtas un  apreibinošas vielas, kā arī nevajadzētu nodot pārtikas produktus, kas nekavējoties jāliek ledusskapī – tas tāpēc, ka sūtījumu kaste tiek iztukšota darba dienas beigās un pārtika var sabojāties.

Tāpat “Ziedugravās” noteikti papildus piesardzības pasākumi ikdienas darba organizēšanā, piemēram, nodarbības klientiem notiek mazās grupās – ne vairāk kā sešiem cilvēkiem, ievērojot divu metru distanci. Nelielās grupās atļautas arī pastaigas un pārgājieni ārā darbinieku pavadībā.

Iestādē tiek veikti arī papildus dezinfekcijas pasākumi un darbiniekiem lūgts pēc darba laika iespēju robežās neapmeklēt pasākumus un sabiedriskas vietas, nēsāt maskas, kur tas noteikts.