Veselības nedēļā aicina sportot

Veselības nedēļas  “NowWeMove” koordinatore – Latvijas Tautas sporta asociācija – nolēmusi neatcelt Latvijas Veselības sporta nedēļu, jo tās ideja ir mudināt dažādas sabiedrības kategorijas – bērnus, jauniešus, strādājošos, seniorus – vairāk nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm un vairāk sportotu patstāvīgi. Skrīverieši 1. novembrī aicināti arī pievienoties svētdienas rīta nūjošanas pārgājienam.

Precizētais šī gada Latvijas Veselības nedēļas laiks ir no 26.oktobra līdz  1. novembrim, tas pagarināts līdz šī gada 1. decembrim.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju un ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, iedzīvotāji var veikt dažādas  individuālās sporta aktivitātes. Tās var būt dažādas intensitātes pastaigas, nūjošana, skriešana, riteņbraukšana, arī vingrošana svaigā gaisā. Ejam staigāt parkā, mežā vai stadionā un krājam  kilometrus vai vingruma stundas veselībai!

Arī abas Skrīveru novada pirmsskolas izglītības iestādes iesaistās aktivitātēs un nodarbību laikā atsevišķi grupiņās ir padomājuši par dažādām interesantām un radošām aktivitātēm un spēlēm: “Možuma sportiņš”, rīta rosme, jautrās pirkstiņrotaļas, “Vitamīnu  diena” un vēl daudzas citas radošās spēlēs iekštelpās un ārā.

Savukārt pieaugušie 1. novembrī var pievienoties “Svētdienas rīta možuma devai”, nūjojot 8 līdz 11 km garā maršrutā Skrīveru novada teritorijā. Sākam pulksten 8, tiekamies pie kultūras centra! Lūgums gan iepriekš savu dalību pieteikt pa tālruni 28373530 Zigrīdai.

Izaicinājuma mirkļus individuāli fiksējam un padalāmies, publicējot sociālajos tīklos ar pievienotu mirkļbirku  #NowWeMoveLatvia .

Katrs skrīverietim, kas Veselības nedēļā būs veicis un fiksējis savas sportiskās aktivitātes un padalījies ar paveikto,  tiks pie piemiņas suvenīra un pateicības.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, dalībnieki tiek aicināti pēc iespējas integrēt Veselības sporta nedēļas aktivitātes regulārajās sporta nodarbībās. Izmantojam Latvijas Veselības sporta nedēļu, lai padarītu ikdienas aktivitātes interesantākas un dažādākas, saudzēsim veselību un rīkosimies atbildīgi, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus!

 Aktivitāšu dalībnieku foto, video un rezultāti tiks izvietoti interneta vietnēs Veselības sporta nedēļas un pasākumu popularizēšanai, kā arī informācija par pasākumu dalībniekiem un aktivitātēm tiks atainota starptautiskajā Veselības nedēļas interneta vietnē  www.latvia.moveweek.eu  un LTSA mājas lapā  www.sportsvisiem.lv .

Esam veselīgi ik dienu!

Zigrīda Sprukte