Top jaunā katlumāja
JAUNĀ katlumāja sāks darboties novembra beigās. Foto: Agita Grīnvalde-Iruka

Paredzēts, ka novembra beigās sāks darboties jaunā un modernā biomasas katlumāja, kuras būvniecība notiek Daugavas ielā 92A . To būvējot, neparedzētu apstākļu dēļ radušies papildus izdevumi vairāk nekā 15 tūkstoši eiro apmērā un, lai darbi nekavētos, šī summa piešķirta no Skrīveru novada domes budžeta.

SIA “Skrīveru saimnieks” kopš šīs vasaras īsteno projektu “Siltuma avota pārbūve Skrīveros”, saistībā ar kuru blakus esošajai ar malku kurināmajai katlumājai tiek ierīkota moderna biomasas (šķeldas) katlumāja.

Vispirms tika veikti esošo būvju demontāžas un laukuma sagatavošanas darbi. To laikā būvniekiem bija jādemontē vecs pagrabs un divas degvielas uzglabāšanas cisternas, to utilizācija bija iekļauta darbu izmaksās. Taču, veicot pagalma sakārtošanu, būvnieki laukumā, kurā bija jānostumj grunts segums, atraka 10 metrus garu un 4 metrus platu betona tverti, kurā bija ūdens, līdz ar to tvertne bija jādemontē un bedre jāpieber ar šķembām. Savukārt vēl atklājās kāda vilciena cisternas lieluma krātuve, kuru bija nepieciešams izcelt un demontēt. Līdz ar to šo darbu veikšanai papildus bija nepieciešami apmēram 15 130 eiro.

Ņemot vērā radušos situāciju un lai nekavētu katlumājas būvniecības darbus, nolemts papildus izdevumiem nepieciešamos līdzekļus novirzīt no Skrīveru novada pašvaldības budžeta, piešķirot naudu no investīcijām, kas plānotas teritorijas labiekārtošanai. Reizē tiks sakārtots arī laukums Daugavas ielā 92A, kas ir līdzās katlumājai. Savukārt  SIA “Skrīveru saimnieks” vērsīsies Finanšu ministrijā ar iesniegumu palielināt aizdevuma summu, kas ņemta katlumājas būvniecībai.

SIA “Skrīveru saimnieks” valdes loceklis Aigars Sprudzāns informē, ka jaunajā katlumājā jau ierīkoti konteineri, kurā ir apkures katls un šķeldas noliktava. Paredzēts, ka drīz sāksies jaunās katlumājas pieslēgšana esošajam siltumapgādes tīklam. Sākumā tā strādās testa režīmā un paralēli malkas apkures sistēmai, taču jau novembra beigās plānots pilnībā pāriet uz šķeldas apkuri.

No katlumājas Daugavas ielā 92A apkurina daudzdzīvokļu mājas un pašvaldības iestādes.