Šūsim maskas senioriem!

Lai atbalstītu novada seniorus, Skrīveru novada pensionāru biedrība aicina novada iedzīvotājus paveikt labu darbu, iesaistoties daudzkārt lietojamu sejas aizsargmasku darināšanas akcijā.

Skrīveru novada pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Ilga Ušaka stāsta: “Šajā laikā, kad ir prasība sabiedriskās vietās izmantot sejas aizsargmaskas, radio dzirdēju stāstu, ka veci cilvēki meklē maskas atkritumos, lai varētu ieiet veikalā, apmeklēt sabiedriskas vietas vai izmantot sabiedrisko transportu. Aizdomājos, ka daudziem tā patiešām ir problēma, jo vienreizējā maska maksā vismaz 50 centu, bet ne visi, īpaši jau pensionāri, kuri saņem mazas pensijas, ik dienu var atlicināt naudu aizsargmaskas iegādei. Tad iedomājos: bet mēs taču paši varam šūt maskas!”

Ilgas kundze atzīst, ka ne katram senioram ir prasme, izdoma, veselība un spēks, lai darinātu masku. “Tāpēc aicinu cilvēkus nākt palīgā, darinot daudzkārt lietojamas sejas aizsargmaskas, kuras varētu izmazgāt un gludināt,” aicina pensionāru biedrības vadītāja.

Viņa jau nogādājusi Skrīveru novada sociālajā dienestā audumu, tiks iegādāti arī diegi un gumijas, lai tie, kuri vēlas palīdzēt, var paņemt materiālus un uzšūt sejas aizsargmaskas. Tāpat ikviens, kurš vēlas palīdzēt, var darināt maskas no saviem materiāliem. Gatavās maskas jānodod sociālā dienesta darbiniecēm un viņas tās tālāk nogādās tiem cilvēkiem, kuriem tās ir ļoti vajadzīgas.

“Mēs paši varam aizsargāt sava novada ļaudis un palīdzēt viņiem,” saka Ilga Ušaka. “Savulaik pensionāri iesaistījās akcijā, adot zeķes un cimdus dāvanām citiem ļaudīm. Tagad palīdzība vajadzīga viņiem. Varbūt šajā akcijā var iesaistīties skolēni, māmiņas vai citas iedzīvotāju grupas.”

Ja vari un gribi palīdzēt, tev ir brīvs laiks un proti uzšūt masku, lūdzu iesaisties! Pensionāri un seniori būs ļoti pateicīgi par šo uzmanību un palīdzību.

Lai paņemtu materiālus aizsargmasku darināšanai, kā arī lai nodotu maskas, lūgums sazināties ar Skrīveru sociālā dienesta darbinieci Gundegu Kalēju, tālrunis 29377964, e-pasts: Gundega.Kaleja@skriveri.lv