Skrīveru novada domē lemj par remontiem un atbalsta idejas

Skrīveru novada dome oktobra sēdē lēma par vairākiem būtiskiem jautājumiem, piemēram, par gaisa kondicionēšanas sistēmas ierīkošanu Skrīveru ģimenes ārstu prakses telpās, evakuācijas kāpņu remontu Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā, kontroltāmju izgatavošanas nepieciešamību un citiem.

 Pagarina attīstības programmu

Saskaņā ar valstī noteikto administratīvi teritoriālo reformu un to, ka tiks izstrādāta jauna Aizkraukles novada attīstības programma 2021. – 2028.gadam, Skrīveru novada dome nolēma patlaban neizstrādāt jaunu, bet pagarināt pašlaik spēkā esošo Skrīveru novada attīstības programmu. Tā būs saistošā līdz brīdim, kad stāsies spēkā Aizkraukles novada attīstības programma. Jau patlaban sācies darbs, lai tiktu izstrādāta

Aizkraukles novadā apvienojamo sešu novadu – Aizkraukles, Jaunjelgavas, Kokneses, Neretas, Pļaviņu un Skrīveru – teritorijas attīstības programma nākamajiem septiņiem gadiem.

Ārstu praksēs ierīkos kondicionierus

Skrīveru novada dome nolēma piešķirt 3265 eiro, lai telpām, kurās strādā Skrīveru ģimenes ārstes, iegādātos un ierīkotu gaisa kondicionēšanas iekārtas. Tāpat 400 eiro piešķirti, lai ģimenes ārstu prakses uzgaidāmajām telpām iegādātos astoņus jaunus krēslus, jo vecie ir savu laiku nokalpojuši. Nauda tam atvēlēta no investīcijām, kas plānotas teritorijas labiekārtošanai.

Izstrādās kontroltāmes

No budžeta līdzekļiem, kas ieplānoti neparedzētiem gadījumiem, atvēlēti papildus 2000 eiro kontroltāmju izgatavošanai. Gatavojot 2021. gada Skrīveru novada pašvaldības budžetu, nepieciešams pasūtīt vairāku objektu kontroltāmes, lai noteiktu veicamo darbu un nepieciešamā finansējuma apjomu.

Skrīveru novada pašvaldība šogad jau realizējusi un vēl īstenos vairāku objektu sakārtošanai, piemēram, veikts gaiteņu remonts Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā, plānoti Skrīveru kultūras centra ēkas remontdarbi, drīz iecerēta Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas evakuācijas kāpņu pārbūve, un šiem darbiem bija nepieciešams pasūtīt kontroltāmes. Tāpat tika veikts energoaudits pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis”. Līdz ar to jau iztērēti līdzekļi, kas bija ieplānoti kontroltāmju izgatavošanai un bija nepieciešams papildus finansējums.

Remontēs evakuācijas kāpnes

Veicot cenu aptauju, lai noskaidrotu zemāko cenu piedāvājumu Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas evakuācijas kāpņu pārbūvei, izdevīgākais piedāvājums saņemts no SIA “Kraups”. Kopējā projekta summa ir  4975 eiro (ar PVN). Par šo naudu šogad plānots demontēt vecās un ierīkot jaunas metāla kāpnes. Nauda evakuācijas kāpņu pārbūvei atvēlēta no investīcijām, ko budžetā ieplānots tērēt teritorijas labiekārtošanai.

Dzēš bezcerīgos parādus

Veicot debitoru datu pārbaudi Skrīveru novada pašvaldības finanšu un grāmatvedības nodaļā, tika konstatēts, ka ir izveidojušies debitoru parādi par ilgstošo sociālo aprūpi un rehabilitāciju, zemes nomu, maksu par Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu un pirmskolas izglītības iestādi. Parādu kopējā summa ir 2645,82 eiro. Saskaņojot ar struktūrvienību atbildīgajām personām un izvērtējot parādnieku sarakstu, lielākoties apstiprināta parāda piedziņas neiespējamība. Pēc debatēm, ko šis jautājums raisīja deputātu vidū, lielākā daļa Skrīveru novada domes deputātu tomēr piekrita tos atzīt par bezcerīgiem un norakstīt no bilances.

Gatavos vīnu

Pamatojoties uz Alkoholisko dzērienu aprites likumu un saistībā ar kāda skrīverieša iesniegumu, kurš lūdza izsniegt atļauju organizēt mazās alkoholisko dzērienu darītavas darbību Ābeļu ielā Zemkopības institūtā, nolemts šo atļauju izsniegt. Darītavā taps vīns un raudzētie dzērieni. Atļauja izsniegta līdz 2025. gada 30. jūnijam.

Atbalsta velotrases izveidošanas ideju

Skrīveru novada domē saņemts iesniegums atbalstīt iniciatīvu bez atlīdzības labiekārtot aktīvās atpūtas zonu Skrīveru novada pašvaldībai piederošā zemes vienībā Dzelzceļnieku ielā 5A, izveidojot velotrasi. Deputāti nolēma šo ieceri idejiski atbalstīt, taču, lai to īstenotu, nepieciešams veikt juridiskas darbības. Jautājumu par velotrases izveidošanas īstenošanu vēlreiz skatīs saistībā ar nākamā gada budžeta apstiprināšanu.

Remontēs gaiteni

Skrīveru kultūras centrā vēl šogad remontēs vējtvera koridoru – tam atvēlēti 1843 eiro. Kultūras centra vadība no līdzekļiem, kas ietaupīti no nenotikušajiem pasākumiem, vēlējās iegādāties arī šujmašīnu, taču tās iegādi ieteikts iekļaut nākamā gada budžetā.