Atbalsta veselības veicināšanas pasākumus

Pirms trīs gadiem Skrīveru novada dome lēma nodrošināt 10 procentu priekšfinansējumu Centrālās finanšu un līgumu aģentūras apstiprinātajam projektam “Pasākumi Skrīveru novada sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei”, savukārt tagad, lai skrīverieši varētu turpināt uzlabot veselību, aktivitātei piešķirta papildus nauda.

Trijos gados projekta kopējās izmaksas bija noteiktas 37 815 eiro, no kurām lielākā daļa arī tika apgūtas, nodrošinot bezmaksas peldēšanas, vingrošanas, veselības uztura nodarbības skolēniem un bērnudārza audzēkņiem, kā arī veselības veicināšanas pasākumus, lekcijas un nodarbības pieaugušajiem.

Savukārt saistībāar situāciju valstī vairāki projektā iecerētie pasākumi netika īstenoti un 2020. gada 8. septembrī tika noslēgta vienošanās par projekta termiņa pagarinājumu līdz 2023. gada 31.decembrim. Arī  projekta kopējās izmaksas palielinājās par 25 639 eiro.

Lai varētu turpināt dažādas bezmaksas aktivitātes novadā, Skrīveru novada dome nolēma piešķirt projekta īstenošanai papildus priekšfinansējumu 2563,90 eiroad tiks atcelti ierobežojumi, kas valstī noteikti saistībā ar Covid-19 infekcijas draudiem, varēs turpināt projekta “Pasākumi Skrīveru novada sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” aktivitātes.

Saistībā ar šo projektu Skrīveros notika sirds un asinsvadu veselības profilakses pasākumi, skolēniem bez maksas bija iespēja apmeklēt peldēšanas nodarbības Kokneses peldbaseinā, pieaugušajiem notika veselības vingrošanas un nūjošanas nodarbības.

Dažādas aktivitātes turpināsies līdz 2023. gadam, turpmāk plānotas ģimenes un garīgas veselības veicināšanas pasākumi, atkarību lekcijas skolēniem un citas aktivitātes dažādām vecuma grupām.