Nepieciešama informācija par kapiem
AICINĀJUMS, kurš redzams pie kapuvietām Skrīveros, par kurām nav informācijas. Ja tādu redzat, sazinieties ar kapsētas pārzini.

Lai papildinātu informāciju kapsētu digitalizācijas un pārvaldības sistēmā “cemety.lv”, tie iedzīvotāji, kuri pamana Skrīveru novada kapsētās pie kapu kopiņas aicinājumu un kuriem ir informācija par konkrēto apbedījumu, lūgums šīs ziņas sniegt arī kapsētas pārzinei Aigai Rudakai.   

Skrīveru novada domes vides pārvaldības speciāliste Liena Valdmane-Girgensone stāsta, ka Skrīveru novada kapsētās ir kapuvietas, kuras tiek koptas un arī netiek apkoptas, bet pie tām nav pieminekļa vai plāksnītes ar uzrakstu, līdz ar to nav arī informācijas, kas tajās apbedīts.

Kapsētu digitalizācijas un pārvaldības sistēmā “cemety.lv” tiek papildinātas ziņas arī par visām Skrīveru novada kapsētām, taču vēl trūkst informācijas par daudzām apbedījuma vietām. Līdz ar to cilvēkus, kuri Jaunajos, Vecajos vai Saules kapos redz pie kapu kopiņas paziņojumu ar aicinājumu ziņot par šo apbedījumu un viņu rīcībā ir šāda informācija, lūdzam sazināties ar kapsētas pārzini Aigu Rudaku, tālrunis: 29863374.

Kapsētu informācijas digitalizācijas un pārvaldības sistēmā “cemety.lv” digitalizētas vairāk nekā 400 gan pašvaldībām, gan baznīcām piederošas kapsētas visā Latvijā, digitāli apkopojot informāciju par vairāk nekā miljons apbedītajām personām. “Cemety.lv” jebkurš interesents var virtuāli izstaigāt jau digitalizētās Latvijas kapsētas. Vietne ir palīgs visiem tiem, kuri vēlas atrast savu radinieku un draugu atdusas vietas, bet dažādu iemeslu dēļ nezina, kur tās atrodas. Ievadot mirušās personas vārdu, sistēmā iespējams atrast ne tikai kapsētu, kurā cilvēks apbedīts, bet arī kartē redzēt kapavietas atrašanās vietu konkrētajā kapsētā.