Bērnudārza darbiniece saslimusi ar Covid-19

Vienā no Skrīveru novada pirmsskolas izglītības iestādēm darbiniecei konstatēta saslimšana ar Covid-19. Saistībā ar to viena grupiņa slēgta un tās bērniem un darbinieces kontaktpersonām noteikta karantīna.

Pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja informējusi Skrīveru novada domi, ka vienai darbiniecei konstatēta saslimšana ar Covid-19, līdz ar to nekavējoties informētas attiecīgās iestādes un epidemiologi, un saskaņā ar viņu ieteikumiem izglītības iestādē operatīvi veikti visi nepieciešamie piesardzības pasākumi.

Līdz 20. novembrim vienas grupiņas bērniem, kuri bija saskarsmē ar saslimušo darbinieci, noteikta karantīna un grupiņa uz laiku ir slēgta. Tāpat karantīnā šo laiku pavadīs saslimušās darbinieces kontaktpersonas.

Pirmsskolas izglītības iestādē veikti visi nepieciešamie drošības un piesardzības pasākumi, lai maksimāli ierobežotu infekcijas izplatības riskus.

Saskaņā ar epidemiologu rekomendācijām, karantīna jāievēro tikai tiem cilvēkiem, kuri bijuši tiešā kontaktā ar Covid-19 slimnieku.