18. novembrī – Karogu brauciens

Skrīveru novada iedzīvotāji Latvijas dzimšanas dienu aicināti svinēt, 18. novembrī dodoties “Karogu braucienā” pa Skrīveriem. Brauciena sākums pulksten 16 stāvlaukumā pie “Klidziņas”.

Tā kā patriotu nedēļā Skrīveros apskatāmi pašvaldības iestāžu sagatavoti gaismas objekti, “Karogu brauciens” tiek plānots pa maršrutu, kas ved gar izgaismotajiem objektiem.

Pulksten 16.00 brauciena dalībnieki izbrauks no stāvlaukuma pie Klidziņas un pa Daugavas ielu dosies uz Skrīveru centru. Karogu brauciena maršruts vedīs garām Skrīveru novada domei, tad pāri dzelzceļam un pa Pīlādžu, Draudzības un Robežu ielu – līdz Skrīveru izmēģinājumu saimniecībai. Tad braucēji nogriezīsies uz Dīvajas ielu un dosies līdz Skrīveru kultūras centram. Brauks pa A. Upīša ielu, Ziedu, Sila, Lakstīgalu ielu un tālāk – uz Zemkopības institūtu, izbraucot apli gar pirmsskolas izglītības iestādi “Saulēni” un pa šoseju dodoties līdz degvielas uzpildes stacijai “Virši”, kur brauciens arī noslēgsies.

Ikvienam “Karogu brauciena” dalībniekam lūgums parūpēties par karodziņu savai automašīnai, kā arī ieteicams padomāt par īpašu sava spēkrata noformējumu.

Pasākuma dalībniekiem lūdzam ievērot patlaban valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus un distancēšanās prasības! Lūgums cilvēkiem nepulcēties un neizkāpt no automašīnām.

Savukārt mājsaimniecību saimnieki, gar kuru mājām vedīs brauciena maršruts, aicināti izgaismot māju logus.

18. novembra vakarā pie stilizētā spēka ozola Skrīveru centrā tiks demonstrēts Skrīveru novada pašvaldības iestāžu sagatavotais video sveiciens novada iedzīvotājiem. Tas tiks publicēts arī Skrīveru novada domes mājaslapā un digitālajā stendā pie vidusskolas.

Savukārt pagalmā pie Skrīveru kultūras centra varēs noskatīties arī novada pašdarbības kolektīvu sagatavoto svētku sveicienu novada iedzīvotājiem. Video sveicienus atskaņos vairākas reizes.