Skrīveru vidusskolā turpinās mācības klātienē

Saistībā ar valdības noteiktajiem striktākiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības mazināšanai, skolām jāizvērtē mācību iespējas klātienē arī 1. līdz 6. klašu skolēniem. Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš atzīt: “Darām visu, lai tiktu ievērotas valstī noteiktās prasības un mācības varētu turpināt klātienē.”

24. novembrī pieņemtie grozījumi Ministru kabineta rīkojumā “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” paredz, ka no pirmdienas, 30. novembra, skolās katram bērnam mācību telpā jānodrošina vismaz trīs kvadrātmetru platība. Tāpat pedagogiem mutes un deguna aizsegs jālieto gan mācību procesa laikā, gan starpbrīžos. Ja šādas prasības skola nevar nodrošināt, skolēniem jāmācās attālināti.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā tiek darīts viss, lai 1. līdz 6. klases skolēni varētu turpināt mācības klātienē – informē skolas direktors. Klasēm piemeklētas pēc platības atbilstošas telpas, līdz ar to katras klases skolēni visu dienu mācīsies vienā telpā, bet mācību priekšmetu skolotāji dosies pie skolēniem uz klasi. Ja klase mācību priekšmetā dalās grupās, tad otrai grupai stunda notiks telpā, kur tajā dienā nav bijušas stundas citām  klasēm. Izņēmums būs datorika, kur pēc katras klases nodarbības tiks veikta vēdināšana un dezinfekcija.

Sporta stundā zālē arī būs tikai viena klase.

Aldis Rakstiņš informē, ka pārdalīti laiki arī pusdienošanai, izvērtējot to, lai ēdnīcā vienā maiņā būtu mazāk skolēnu.

Savukārt piektdienās 5. un 6. klašu skolēniem mācību stundas – šajā dienā stundu sarakstā ir iekļauts sports, mūzika, vizuālā māksla, mājturība un tehnoloģijas – notiks attālināti. Tas nozīmē, ka uz skolu šo abu klašu audzēkņiem piektdienās nebūs jānāk.

Tātad Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 1.- 6. klases skolēni arī no 30. novembra turpinās mācīties klātienē. Savukārt 7. līdz 12. klasēm, tāpat kā līdz šim, mācību process aizvien tiek organizēts attālināti.