Dokumentālā filma par skrīverieti

Rīt, 8. decembrī, pulksten  22.00 Latvijas Televīzijas 1. kanālā demonstrēs dokumentālo filmu cikla “Latvijas kods” filmu “Pa vidu” – tā ir par skrīverieti Ģirtu Murānu.

Ģirts Murāns ir Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas absolvents. Viņš ir absolvējis Rīgas Stradiņa universitāti, strādājis Valmierā par ķirurgu-ortopēdu. 2011. gadā Ģirts Murāns Zviedrijā, Stokholmas Karaliskajā institūtā aizstāvēja doktora disertāciju par tēmu “Bērnu skolioze” un ieguva medicīnas zinātņu doktora grādu. No 2012. gada Ģirts Murāns ir Odenses Universitātes slimnīcas vadošais ķirurgs-ortopēds.

“Tas būs dokumentāls stāsts par Dānijā dzīvojošas latviešu ģimenes pārdomām par atgriešanos uz dzīvi Latvijā. Ģimenes galva, kurš jau devīto gadu strādā Odenses Universitātes slimnīcā, saņem uzaicinājumu no sev tuva drauga un sena kolēģa – attīstīt muguras veselības nodaļu Valmieras slimnīcā, tomēr nosacījumi ir neskaidri, un tas nekļūst par iemeslu, lai nekavējoties atgrieztos un mestos dzīvē atpakaļ Latvijā.

Darba jautājums nav vienīgais, kas aizņem viņa prātu – viņa vecāki jau ir cienījamā vecumā un šķiet, ka pareizi būtu atrasties viņu tuvumā. Viņu māc arī bažas, ka viņa meitas, dzīvojot Dānijā, kļūs par dānietēm, un šajā jautājumā arī katrai no viņām ir sava nostāja,” tā filmu piesaka Latvijas Televīzija.

Filmas režisors ir Viesturs Meikšāns.

Filma par Ģirtu Murānu varētu būt interesanta ne tikai tiem, kuri viņu pazīst. Ieslēdzam 8. decembrī LTV 1 un skatāmies!