Skrīveros viss būs!

Lai gan pasaule šķiet piebremzējusi, laiks nē! Šī gada pēdējais mēnesis ir klāt, un Ziemas saulgriežus katrs sagaidām ar savām pārdomām, apcerēm, cerībām. Kāds bijis šis gads? Kas tajā paveikts un par ko sirds gavilē? To atklāj arī Skrīveru novada domes priekšsēdētājs.

Skrīveru novada domes priekšsēdētājs Andris Zālītis:

Gada beigas domē ir vēl aktīvāks darba periods nekā gada sākums – tuvojas administratīvi teritoriālā reforma, tāpat jāsagatavo nākamā gada budžets. Līdz ar to nav vēl bijis laika izvērtēt, kas ir paveikts. Jāsecina gan, ka lielāko daļu no prioritātēm, kas bija ieplānotas šajā gadā, esam izdarījuši. Arī nākamajā gadā visiem ir daudz vajadzību, taču allaž atgādinu: plānosim budžetu pārdomāti, savienojot mūsu iespējas ar vajadzībām.

Katra lieta, kas novadā ir sakārtota, domāta un kalpo iedzīvotājiem. Man ir tikpat liels prieks par sakārtoto Jumpravas ceļu, kā par Sprīdīša ielu, jo tās izmanto cilvēki un visiem sakārtotā infrastruktūra ir nepieciešama lieta. No estētiskā viedokļa visskaistākais īstenotais projekts ir Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas jaunais pagalms, tāpat laukums pie dzelzceļa stacijas, kur saglabāta vēsturiskā elpa. Un prieks par skolu, kuru ar katru gadu top skaistāka, lai bērniem tajā būtu ērti un patīkami mācīties.

Lielāko gandarījumu rada atjaunotā katlumāja – līdz šim mērķim gājām ilgi, taču tagad palicis pārkāpt tikai “asti”, un novadā būs moderna ar šķeldu kurināma katlumāja. Paliekam modernāki un zaļāk domājoši, turklāt neliekot iedzīvotājiem maksāt vairāk.

Gribas paslavēt domes darbinieku kolektīvu. Īpašu uzslavu pelnījis izpilddirektors, jo ar viņa gādību esam veiksmīgi īstenojuši daudzus projektus. Tāpat paldies Skrīveru novada domei par pareizajiem un viedajiem lēmumiem gan šajā, gan iepriekšējā gadā. Viens no kopējiem sasniegumiem ir tas, ka sakārtota sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” darbība, padarot to par teju vai pelnošu uzņēmumu, kas pirms pieciem gadiem visiem vēl šķita nesasniedzams rezultāts.

Manā dzīvē būtisku pārmaiņu nav, ja nu vienīgi fakts, ka vecākā meita kļuvusi par studenti. Klātienes studijas viņai gan bija tikai mēnesi, patlaban meitai nodrošinu mācību vietu mājās.

Covid-19 pandēmija ieviesusi korekcijas dzīvē un darbā, mums visiem jāiemācās jauno situāciju pieņemt un ar to sadzīvot.

Ziemassvētkos un jaunajā gadā visiem vēlu veselību! Lai skrīveriešiem pietiek spara saglabāt savu aktīvo dzīves pozīciju. Lai gan mums nopietni jāizturas pret gaidāmo novadu reformu, taču ir skaidrs, ka mums Skrīveros viss būs! To visiem arī novēlu!