Noslēdzies projekts “Zemgales pērles Skrīveros”

2020. gads mums ir atnesis dažādus notikumus – gan pozitīvus, gan negatīvus. Skrīveru dienas aprūpes centra kolektīvam viens no pozitīvākajiem notikumiem ir iesaistīšanās Zemgales kultūras programmas 2020 projektu konkursā, ko atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Latvijas Valsts meži.

Skrīveru dienas aprūpes centrs iesniedza projektu “Zemgales pērles Skrīveros” un saņēma finansējumu gleznošanas nodarbībām 730 eiro apmērā. Kopš pavasara gleznās tika iemūžinātas dažādas īpašas Skrīveru vietas, tās gleznoja dienas aprūpes centra apmeklētāji. Darbi tapa Skrīveru dendroloģiskajā parkā, Jaunjelgavas promenādē ar skatu uz Skrīveru krastu un pilskalna apkārtnē, tādejādi atklājot Skrīveru novada dabas un kultūrvēsturiskās vērtības no dažādiem skatpunktiem.

Tā kā ikdienā šīs vietas Skrīveru iedzīvotājiem, kuriem nav privātā transportlīdzekļa, ir grūti sasniedzamas, tad ar šī projekta palīdzību tika radīta interese atklāt un iepazīt Skrīveru vietas un radīt vizuālus materiālus, lai arī citiem mūsu un apkārtējo novadu iedzīvotājiem atklātu to nozīmīgumu Skrīveru identitātes veidošanā.

Projektu organizēt šajos apstākļos ir bijis diezgan sarežģīti. Atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai pielāgojāmies, gan ierobežojot dalībnieku skaitu, gan organizējot individuālās nodarbības.

Nu lielākā daļa darbu ir pabeigti. Tos plašāk plānojam izrādīt nākamā gada laikā, tiklīdz epidemioloģiskā situācija būs atbilstoša un nostabilizējusies.

Edvarts Pāvulēns,
Skrīveru dienas aprūpes centra vadītājs