Par atkritumu apsaimniekošanu jāmaksā vairāk

Saistībā ar SIA “Ķilupe” iesniegumu Skrīveru novada dome apstiprināja citu atkritumu apsaimniekošanas maksu – no šī gada 1. janvāra iedzīvotājiem par viena kubikmetra atkritumu izvešanu būs jāmaksā par apmēram diviem eiro vairāk.

No šī gada tiek paaugstināts dabas resursu nodoklis par atkritumu noglabāšanu, tāpēc SIA “Ķilupe”, kas nodrošina sadzīves atkritumu savākšanu Skrīveru novadā, lūdza apstiprināt jaunus atkritumu apsaimniekošanas tarifus.

Saskaņā ar Skrīveru novada domes 2018. gada novembra sēdes lēmumu, līdz šim sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs Skrīveru novadā bija 11,79 eiro par kubikmetru (bez PVN). Līgumā, ko dome noslēgusi ar atkritumu apsaimniekotāju, noteikts, ka apsaimniekotājs var iesniegt pamatotu priekšlikumu mainīt tarifu, ja pieaug degvielas cena, tiek paaugstināta maksa par atkritumu noglabāšanu poligonā “Dziļā vāda” vai tiek paaugstināts dabas resursu nodoklis par atkritumu noglabāšanu. Šajos gadījumos tarifa izmaiņas jāapstiprina Skrīveru novada domei.

Dabas resursu nodokļa likumā noteikts, ka no 2021. gada 1. janvāra dabas resursu nodokļa likme par sadzīves atkritumu apglabāšanu tiek paaugstināta, tagad tā ir 65 eiro par tonnu, līdz šim – 50 eiro par tonnu.

Ņemot vērā šos apstākļus, Skrīveru novada dome nolēma noteikt maksu par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Skrīveru novada administratīvajā teritorijā 13,72 eiro par kubikmetru (bez PVN). Jaunais atkritumu apsaimniekošanas tarifs stājās spēkā no 2021. gada 1. janvāra.