Drīz sāks pieņemt šķirotos atkritumus
ŠĶIROTO ATKRITUMU LAUKUMA būve ir pabeigta, bet paredzēts, ka tas sāks darboties janvāra beigās.

Skrīveros, Birzes ielā 2A, pabeigta šķiroto atkritumu savākšanas laukuma būve. Paredzēts, ka tas darbu sāks janvāra beigās, un iedzīvotāji bez maksas tur varēs nodot sašķirotus sadzīves atkritumus.

 Šķiroto atkritumu laukumu bijušajā “Nelss” krautuves teritorijā kopš rudens būvēja SIA “ARKO CEĻU BŪVE”. Tā būvei iztērēti 68 127 eiro (ar PVN).

Nu laukums pabeigts un iekārtots: iežogotā teritorijā novietoti krāsaini atkritumu konteineri, uzbūvēta un iekārtota sarga mājiņa, kurā ierīkota arī elektriskā apkure. Laukums jau nodots atkritumu apsaimniekotāja rīcībā – par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Skrīveru novada administratīvajā teritorijā noslēgts līgums ar SIA “Ķilupe”, tas ir spēkā līdz 2024. gadam.

Lai šķiroto atkritumu laukums varētu sākt darboties, vēl nepieciešams saņemt Valsts vides dienesta izsniegtu B kategorijas piesārņojošās darbības atļauju. Lai to saņemtu, var paiet līdz pat trīs mēnešiem, bet solīts, ka līdz janvāra beigām atļauju izsniegs.

Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš lēš, ka janvāra beigās šķiroto atkritumu laukums varētu sākt darboties. Patlaban tiek meklēts darbinieks, kas uzraudzīs šķiroto atkritumu pieņemšanu. Darba laiks paredzēts dažāds katrā nedēļas dienā, jo tas darbosies ne tikai dienā, bet arī dažos darba dienu vakaros un sestdienās.

Skrīveru novada iedzīvotāji jaunajā laukumā bez maksas varēs nodot dažādus iepriekš sašķirotus atkritumus: stikla iepakojumu un logu stiklu, plastmasas iepakojumu (PET dzērienu pudeles, HDPE iepakojumu, plēves iepakojumu utt.),  papīra un kartona iepakojumu, makulatūru, nolietotu elektrotehniku,  dienas gaismas spuldzes, metāla iepakojumu, metālu un lielgabarīta atkritumus, tāpat arī būvgružus ierobežotā daudzumā. Savukārt par maksu laukumā varēs nodot vieglo automašīnu riepas.

Patlaban jaunajā laukumā novietoti ap 20 konteineri šķirotajiem atkritumiem, vēl tiks atvesti lielie konteineri būvgružiem un lielgabarīta atkritumiem.

Laukuma būvniecības gaita foto attēlos: https://www.skriveri.lv/gallery-list/skiroto-atkritumu-laukuma-buvnieciba-fotografijas/