Domes ziņas

Izmaiņas amatu sarakstos

No 1. janvāra sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” veiktas nelielas izmaiņas amatu sarakstā: palielināta slodze sētnieka un vienai dienas aprūpētājas amata vienībai, jo šīs amata vietas ilgstoši bija vakantas un vairs nebija konkurētspējīgas. Tāpat dienas aprūpētāju amata vienībām un automobiļa vadītājam noteikta augstāka mēnešalgas grupa, jo līdzšinējās grupas nebija atbilstošas Valsts un pašvaldību institūciju amatu katalogam.

Savukārt Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā sākot ar šo gadu no 0,75 līdz 1 likmei palielināta darba slodze kopētājai. Turpmāk viņas darba laiks būs līdz pulksten 17, nosakot arī papildus pienākumus uzraudzīt kārtību skolas bibliotēkā bibliotekāres prombūtnes laikā.

Vadītāji saņems vairāk

Skrīveru novada dome ar nelielu balsu pārsvaru nolēma no šī gada 1. janvāra palielināt mēnešalgu domes izpilddirektoram un pašvaldības iestāžu vadītājiem – vadītāju alga būs lielāka par 70 eiro. Šāds algu palielinājums paredzēts saskaņā ar minimālās algas palielinājumu valstī, jo no šī gada minimālās algas apmērs ir 500 eiro, kas ir par 70 eiro lielāks nekā līdz šim.

Paredz piemaksas skolotājiem un palīgiem

Izskatot pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vadītājas iesniegumu ar lūgumu piešķirt skolotājiem un skolotāju palīgiem par papildus darbu ar speciālo programmu bērniem piemaksas, Skrīveru novada dome nolēma šo ieceri atbalstīt. Par darbu ar bērnu ar valodas traucējumiem skolotāji un skolotāju palīgi saņems 5 eiro, par bērnu ar jauktiem attīstības traucējumiem – piemaksu 10 eiro mēnesī.

Piemaksām PII “Sprīdītis” pedagogiem un skolotāju palīgiem par papildu darbu ar speciālo programmu bērniem gadam piešķirts finansējums 2160 eiro apmērā.

Atbalstīs handbolistus

Skrīveru novada dome nolēma uz vienu gadu slēgt līgumu ar biedrību “Sporta klubs “Skrīveri”” par vīriešu handbola komandas dalības nodrošināšanu Latvijas čempionātā 2021. gadā un par Skrīveru sieviešu veterānu handbola komandai piešķirtā pašvaldības finansējuma izlietošanas pārraudzību.

Slēdz deleģēšanas līgumus

Lai Skrīveru novada administratīvajā teritorijā nodrošinātu būvniecības procesa tiesiskumu, Skrīveru novada dome arī šogad nolēma deleģēt Kokneses novada pašvaldībai veikt pašvaldības būvvaldes funkcijas Skrīveru novada administratīvajā teritorijā. Kokneses apvienotās pašvaldību būvvaldes uzturēšanā šajā gadā piešķirts līdzfinansējums 11397 eiro.

 Savukārt ar SIA „Baustelle” noslēgts deleģēšanas līgums, paredzot izveidot un uzturēt augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzi Skrīveru novada administratīvajā teritorijā atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai specifikācijai.

Abi deleģēšanas līgumi noslēgti vienam gadam.