Balvas saņems visi orientēšanās aktivitātes dalībnieki
ORIENTĒŠANĀS SACENSĪBĀS piedalījās arī Skrīveru novada domes priekšsēdētājs Andris Zālītis, maršrutu veicot kopā ar savu ģimeni.

Apkopoti aktivitātes “E-dabas takas orientēšanās Ziemassvētku noskaņās Skrīveru novada teritorijā”, kas notika no 19. decembra līdz 11. janvārim, rezultāti. Visas 66 komandas, kas piedalījās, saņems arī balvas.

Šī orientēšanās nebija kā sacensības, bet gan iespēja būt aktīviem To piedāvāja Skrīveru  novada pašvaldība un Skrīveru kultūras centrs sadarbībā ar orientēšanās sporta speciālisti, bijušo skrīverieti Tamāru Kosmačovu.

Orientēšanās poligona, kurā ir 20 kontrolpunktu, maršruts ir 21 km, laika periods, kurā tika paredzēts maršrutu izzināt – maksimāli 6 stundas. Nebija noteikts virziens, kā iesākt maršrutu, bet galvenais bija izzināt visus kontrolpunktus, kā arī lai maršruts tiktu fiksēts, skenējot kontrolpunktu QR kodus. Protams, tika fiksēts arī starta un finiša laiks.

Visi “QR rogaining.lv” sistēmā reģistrētie dalībnieki (komandas) savus rezultātus var redzēt savas komandas ID splitos. Jāskatās kopējie komandu maršruta rezultāti, un katrs izvēlas savu ID, ar ko sāka un veica QR kodu skenējumus.

Rezultāti fiksēti saitē: https://rogaining.lv/qrevents/results/Skriveri/1/

Maršrutu veica 66 komandas. Vēl septiņas komandas, kas iepriekš reģistrējās, tomēr maršrutu nav uzsākušas. Diemžēl arī atklājās, ka daļa dalībnieku reģistrējušies, uzrādot vienu saziņas numuru, bet reāli maršrutā QR kodus ir atzīmējuši (skenējuši) ar citu viedierīci.

Apsveicam komandu “Skriveri_66”, kas visu maršrutu veikusi visātrāk – 1 stundā 6 minūtēs 53 sekundēs. Citas komandas to paveikušas 2 līdz 6 stundās.

Ņemot vērā to, ka arī mums, organizatoriem, ir jāapgūst dažādas nianses, ieviešot jauninājumus aktīvās atpūtas iespējās, paredzot gan reģistrēšanās īpatnības, gan to, ka maršruts bija gana apjomīgs un iesaistījās dalībnieki ar dažādu komandu sastāvu, tad šoreiz lielu paldies un balvas pelnījuši visi, kas izzināja un atrada šī orientēšanās poligona kontrolpunktus. Balvas varēs saņemt  Skrīveru kultūras centrā, iepriekš piesakoties pa tālr. 29502773. Balvu saņemot, jāuzrāda personas apliecinošs dokuments.

Paldies par sadarbību Tamārai Kosmačovai, radot mums novadā orientēšanās poligonu!

Paldies Skrīveru novada uzņēmējiem – radoša darbnīca “RaDaDa”; “Skrīveru saldumi”; “Skrīveru mājas saldējums”; bioloģiskā z/s “Ragāres”; “Skrīveru pārtikas kombināts” – kas piekrita savus objektus iekļaut  kontrolpunktos orientēšanās poligona Skrīveru novadā!

Atgādinām, ka šī orientēšanās aktivitāte pagarināta līdz 31. martam. Tātad, ja vēlaties iesaistīties sportiskā nodarbē un reizē apskatīt skaistas vietas – šīs ir laba iespēja!

Zigrīda Sprukte