Uzvilksim siltu džemperi!
VIDES KODEKSA ilustrators Marks Anufrijevs, 8.a klases audzēknis.

9. februāris – ikgadējā akcija “Silto džemperu diena” klimata pārmaiņu mazināšanai. Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas ekopadome aicina novada iedzīvotājus, uzņēmumus un citas organizācijas šajā dienā piedalīties ikgadējā akcijā “Silto džemperu diena” (Thick Jumper Day), lai uzsvērtu dažādos veidus, kā mēs ikdienā varam mazināt pasaules “sildīšanu”.

Lai atbalstītu šo akciju, telpās jāsamazina temperatūra un jāuzvelk siltāks džemperītis, tādējādi simboliskā veidā apliecinot savu atbalstu iniciatīvai.  Pilnīgi pietiks, ja telpās temperatūru samazinās par vienu vai dažiem grādiem.

Šī gada akcijas moto: “Reāla rīcība klimata labā”.

Kā apliecinājumu atbalstam, uzņem foto attēlu un dalies sociālajos tīklos ar mirkļbirku #SkrīveruEkoskola, #UzvelcDžemperi @AUSVekopadome (Instagram un Facebook)

 Šajā mācību gadā ekoskolas gada tēma ir “Pārtika”. Ekoskolas uzdevums ir meklēt praktiskās rīcības iespējas pārtikas patēriņa radīto ietekmju mazināšanai skolā, mājās un tuvākā apkārtnē. Tā kā šobrīd skolā netiekamies un nevaram organizēt aktivitātes klātienē, ekopadome ir izstrādājusi vides kodeksu un aicina arī novada iedzīvotājus izvērtēt savas rīcības – izvēlēties vietējo ražotāju pārtiku, audzēt pašiem, pievērst uzmanību produkta sastāvam, gatavot tik daudz, cik var apēst.