Janvāra domes sēdē pieņemtie lēmumi

Janvāra domes sēdē pieņemti vairāki lēmumi, kas saistīti ar izglītības jomu, tāpat lemti citi svarīgi jautājumi – īpašumu nolemts pārdot elektroniskā izsolē, piešķirta nauda vēlēšanu komisijas darbam, izveidota iepirkumu komisija, kas organizēs ēkas, kurā būs Skrīveru daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs, pārbūvi un citi jautājumi.

 Atzinīgi novērtē vadītājas darbu

 Saistībā ar Ministru kabineta noteikumiem, kas paredz, ka pašvaldībai reizi divos gados jāveic pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja novērtēšana, Skrīveru novada dome nolēma pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vadītājas Intas Rinmanes profesionālo darbību vērtēt ar “Ļoti labi”. Pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vadītāja ir pieteikusies sava darba vērtēšanai arī Izglītības kvalitātes valsts dienestā, tā notiks  2021. gada aprīlī, šo vadītāja vērtēšanu veic reizi sešos gados.

Rīkos elektronisko izsoli

Saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ieteikumu pašvaldībām Covid-19 pandēmijas laikā izsoles rīkot elektroniski, izmantojot vietni https://izsoles.ta.gov.lv, Skrīveru novada dome nolēma rīkot elektronisko izsoli. Tajā ar augšupejošu soli pārdos divus pašvaldībai piederošus nekustamos īpašumus: “Stirnas” – 1, kam nosacītā cena noteikta 3500 eiro, un īpašumu “Stirnas” – 3, kura nosacītā cena noteikta 2400 eiro.

Izsoles organizēšanai izveidota komisija, kuru vadīs deputāts Uldis Dzērve, komisijā darbosies arī domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš un zemes lietu speciāliste Anita Krusta.

Dzīvoklis sociāliem mērķiem

 Lai nodrošinātu pašvaldības saistošo noteikumu Nr.9 “Par sociālo pakalpojumu sniegšanu Skrīveru novadā” izpildi un iedzīvotājiem, kuriem tas nepieciešams, varētu piešķirt pagaidu dzīvojamo platību, Skrīveru novada dome nolēma Skrīveru sociālā dienesta rīcībā nodot pašvaldības dzīvokli “Dzelzceļa ēka 856. km”. Šo dzīvokli sociālais dienests varēs piedāvāt kā pagaidu dzīvesvietu, kurā varēs dzīvot ne ilgāk par sešiem mēnešiem, tad cilvēkam pašam jāatrod dzīves vieta. Sociālā dienesta rīcībā šādam mērķim ir vēl divi dzīvokļi “Labrenčos”.

Pārceļ darba dienas

Pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu “Par darba dienas pārcelšanu 2021. gadā” un lai saskaņotu Skrīveru novada domes un pašvaldības iestāžu darba laiku ar valsts pārvaldes institūcijām noteikto darba laiku, dome nolēma pārcelt divas darbadienas: no pirmdienas, 3. maija – uz sestdienu, 8.maiju, savukārt no piektdienas, 25. jūnija – uz sestdienu, 19. jūniju. Skrīveru novada dome lēma tikai par to darba dienu pārcelšanu, kas šajā gadā ir līdz laikam, kad tiks apvienoti novadi un beigsies līdzšinējo domju pilnvaras.

Apstiprina izglītojamo uzturēšanās izmaksas

Lai veiktu savstarpējos norēķinus ar citām pašvaldībām, apstiprinātas viena izglītojamā uzturēšanās izmaksas Skrīveru novada pašvaldības izglītības iestādēs 2021. gadā. Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā tās ir 79 eiro, pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis” – 203,67 eiro, pirmsskolas izglītības iestādē “Saulēni” – 258,25 eiro par vienu izglītojamo.

Īpašumiem piešķir adreses

 Pamatojoties uz kāda iedzīvotāja iesniegumu, nolemts piešķirt jaunu adresi nekustamajam īpašumam, kas atdalīts no cita īpašuma, un tagad Skrīveru novadā būs “Annijas”. Savukārt vēl divas jaunas adreses piešķirtas, izskatot situāciju, ka Valsts zemes dienesta kadastra informācijas sistēmas datos zemes vienībām nav noteikta adrese. Šiem diviem īpašumiem noteikta adrese Kalna iela 77A un Sila iela 26B.

Organizēs ēkas pārbūvi

 Lai sāktu īstenot vienu no Skrīveru novada pašvaldības budžetā ieplānotajiem lielākajiem darbiem, jau izveidota iepirkumu komisija Skrīveru daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra izbūves organizēšanai. Komisiju vadīs Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš, tajā darbosies domes deputāts Uldis Dronka, Skrīveru dienas aprūpes centra vadītājs Edvarts Pāvulēns un domes finanšu speciāliste Liene Paukšte-Uzula.

Piešķir naudu vēlēšanu komisijai

 Skrīveru novada dome izskatīja Aizkraukles novada apvienojamo (Aizkraukles, Jaunjelgavas, Kokneses, Neretas, Pļaviņu, Skrīveru) pašvaldību finanšu komisijas lēmumu, kurā noteikts paredzēt finansējumu jaunveidojamās Aizkraukles novada pašvaldības vēlēšanu komisijas darbam. Kopumā vēlēšanu organizēšanai plānoti izdevumi 109 952 eiro apmērā, šo summu sadalot proporcionāli iedzīvotāju skaitam Aizkraukles, Jaunjelgavas, Kokneses, Neretas, Pļaviņu un Skrīveru novadā. Saskaņā ar iedzīvotāju reģistra datiem uz 2020.gada 1.jūliju Aizkraukles novadā ir 8528, Jaunjelgavas novadā – 5460, Kokneses novadā – 5274, Neretas novadā – 3438, Pļaviņu novadā – 5115 un Skrīveru novadā – 3516 iedzīvotāji. Atbilstoši aprēķinam, vēlēšanu komisijas darba izmaksām no Skrīveru novada pašvaldības budžeta līdzekļiem paredzami 12 339 eiro. Pēc diskusijām, kāpēc šī summa ir tik liela, Skrīveru novada domes deputāti nolēma nepieciešamo summu budžeta izdevumos ieplānot.

Par vienu darba stundu vēlēšanu komisijā noteikta samaksa no 5 (vēlēšanu komisijas loceklim) līdz 13 eiro (komisijas priekšsēdētājam), izmaksās iekļauti arī citi izdevumi – kancelejas precēm, transportam, dezinfekcijas līdzekļiem un citi.

Latvijā pašvaldību vēlēšanas notiks 2021.gada 5. jūnijā.