Ieskaties skolas logos!
“SKAISTI!”. Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas direktore Iveta Biķerniece priecājas, ka savus audzēkņus var redzēt kaut vai pašu zīmētos portretos.

Izstādi var aplūkot arī šajā ierobežojumu laikā, kad nedarbojas izstāžu zāles! Kur? Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas logos, kur iekārtota izstāde “Ieskaties logā”. Turklāt to var iet lūkot arī vakaros, jo izstāžu “stendi” ir apgaismoti.

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas direktore Iveta Biķerniece stāsta, ka ideja rīkot izstādi skolas logos radusies, pielāgojoties šim pandēmijas laikam, kad telpās pasākumus rīkot nevar. “Taču mūsu skolas audzēkņi strādā, un mums viņu darbus gribas parādīt arī citiem,” saka direktore.

Izstādē skolas logos skatāms mūzikas un mākslas apvienojums, kas attēlo skolas būtību – ir zīmēti gan mūzikas instrumenti, gan pašu audzēkņu pašportreti.

“Protams, mēs visi mākam strādāt attālināti, taču ļoti ilgojamies satikt un redzēt savus audzēkņus,” saka Iveta Biķerniece. “ Tagad viņus redzam portretos, un arī par to ir prieks.”

Izstādē skolas logos apskatāmi skolotāju Madaras Kantānes un Velgas Klints audzēkņu, kuri apgūst vizuāli plastisko mākslu, darbi. Te ir jauno mākslinieku Lauras Arnicānes, Ralfa Litovska, Katrīnas Kondrātes, Martas Plikšas, Egijas Māskes, Paulas Graudiņas, Marka Anufrijeva, Ingūnas Gunas Lapsas, Alekša Ričarda Kazāka, Roberta Dmitročenko, Melānijas Dīces, Katrīnas Borzovas, Anetes Zarānes, Nika Uzulnieka, Lauras Mārtiņas, Elizabetes Strazdiņas, Emīla Vanaga, Artūra Zariņa, Katrīnas Čemes, Kārļa Jančenko, Nikolas Bokalderes, Enijas Panteļejevas, Zaigas Zirnītes, Diānas Blauas, Skārletas Līvijas Greizes, Almas Pumpures, Jasmīnas Līnas Lūses zīmējumi.

Skrīveriete Inguna, kura apskatījusi izstādi logos, atzīst: “Sajutos kā īstā izstāžu zālē! Turklāt bērnu darbi ir tik skaisti!”

Izstāde Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas logos būs skatāma visu februāri. To var iet lūkot arī vakaros, jo skolas logi tumsā tiek izgaismoti.