Skrīveros turpinās mācīties klātienē
FOTO no 1. septembra pasākuma Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) atjaunojis novadu sarakstu, kurās epidemioloģiskie apstākļi pieļauj 1. līdz 4. klases skolēniem īstenot mācības klātienē, un tajā ir arī Skrīveru novads. Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš apstiprina: arī nākamnedēļ sākumskolas klašu bērni turpinās mācīties klātienē.

Valdība lēmusi, ka Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC) ir tiesīgs lemt par klātienes mācības atļaušanu, ja pašvaldībā divu nedēļu kumulatīvās saslimstības rādītājs nepārsniegs 220 gadījumu uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju un nebūs novērots straujš Covid-19 saslimstības pieaugums. Saraksts, kurās pašvaldībās ir atļautas mācības klātienē, tiek atjaunots vienu reizi nedēļā.

No 1. marta arī Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 1. līdz 4. klases skolēni atsāka mācības klātienē. Saskaņā ar SPKC datiem pagājušajā nedēļā Skrīveru novadā kumulatīvās saslimstības rādītājs bija 90 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, bet šobrīd (3. marta dati) tas ir 180 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Līdz ar to Skrīveri novads aizvien ir to pašvaldību sarakstā, kurās 1.līdz 4. klases audzēkņi var doties uz skolu. SPKC publicētais novadu saraksts, kurās pieļaujams mācības organizēt klātienē, ir spēkā no pirmdienas, 8. marta, un attiecināms uz nākamo nedēļu.

“Turpināsim mācības klātienē, un ļoti ceram, ka šī situācija nemainīsies,” saka Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš.

Direktors stāsta, ka atkalredzēšanās prieks bijis liels – bērni priecājas iet uz skolu, skolotāji – viņus mācīt klātienē, bet tagad sācies intensīvs mācību darbs, tāpat skolotāji pārliecinājušies par bērnu zināšanām un vielas apguvi attālinātā mācību procesa laikā. Savukārt 3. klases skolēni šodien, 3. martā, klātienē jau uzrakstījuši diagnosticējošo darbu latviešu valodā.

“Vecāki un bērni ir saprotoši, skolēni apzinīgi lieto sejas aizsargmaskas,” piebilst direktors.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 1. līdz 4. klasē kopā mācās 135 audzēkņi. Patlaban piecu bērnu vecāki apņēmušies bērnus mācīt mājās, savukārt trīs audzēkņi ievēro karantīnu un uz skolu neiet.

Saskaņā ar līdzšinējo plānu no 15. līdz 21. martam sākumskolas klasēs paredzēts pavasara brīvlaiks.