“Ceram, ka bērni varēs turpināt mācīties klātienē”

Skrīveru novads vairs nav iekļauts to novadu, kuros 1. līdz 4. klases skolēni var mācīties klātienē, sarakstā – liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) šodien publiskotā informācija. Šis saraksts stājas spēkā no 15. marta, līdz ar to Skrīveros bērni vēl šonedēļ turpinās mācīties klātienē. Nākamnedēļ sākas brīvlaiks, un Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas vadība cer, ka šajā laikā saslimstības rādītāji uzlabosies un bērni varēs turpināt iet uz skolu.

SPKC ir tiesīgs lemt par klātienes mācību atļaušanu, ja pašvaldībā divu nedēļu kumulatīvās saslimstības rādītājs nepārsniedz 220 gadījumu uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Saraksts, kurās pašvaldībās ir atļautas mācības klātienē, tiek atjaunots vienu reizi nedēļā. Šodien publiskots jaunais saraksts, kurš būs spēkā no 15. marta, un Skrīveru novads vairs tajā nav iekļauts – kumulatīvās saslimstības rādītājs Skrīveros ir 240 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Saskaņā ar SPKC datiem, Skrīveru novadā pēdējo divu nedēļu laikā (līdz 9. martam) ar Covid-19 saslimuši astoņi iedzīvotāji.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš informē, ka šodien, 10. martā, publiskotie dati patlaban kārtību nemaina: šonedēļ 1. līdz 4. klases skolēni turpina mācības klātienē. Savukārt nākamā – no 15. līdz 21. martam – ir pavasara brīvlaika nedēļa, kad bērni atpūtīsies. “Ļoti ceram, ka šajā laikā saslimstības rādītāji uzlabosies, un bērni varēs turpināt mācīties klātienē,” saka direktors.

Direktors piebilst, ka saslimšanas gadījumu skaita palielināšanās noteikti nav saistīta ar skolu.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 1. līdz 4. klases skolēni mācības klātienē atsāka 1. martā. Skolā sākumskolas klases kopā mācās 135 audzēkņi, bet piecu bērnu vecāki apņēmušies bērnus mācīt mājās.