Bērnudārzos paļausies uz vecāku lēmumu

“Vai no 16. marta varu vest bērnu un bērnudārzu, ja strādāju attālināti un man grūti apvienot darbu ar bērna pieskatīšanu?” jautā kāda māmiņa.

No 16. marta stājas spēkā Ministru Kabineta rīkojuma grozījumi Covid-19 ierobežošanai, kuros paredzēts, ka uz pirmsskolas izglītības iestādi var vest tos bērnus, kuru vecākiem jāstrādā klātienē vai darba specifikas dēļ nav iespējams vienlaikus strādāt attālināti un nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

Kāda ir kārtība un kā tiks organizēts darbs Skrīveru novada bērnudārzos, stāsta pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vadītāja Inta Rinmane: “Pirmsskolas izglītības iestādes turpina darbu klātienē un nodrošina pirmsskolas izglītības programmas apguvi. Vecākus jau informējām, ka no otrdienas, 16. marta, bērni iestādi apmeklē, ja vecāki nevar strādāt attālināti un nevar nodrošināt bērna uzraudzību.”

Vadītāja informē: vecāki, kuri vedīs bērnu uz pirmsskolas izglītības iestādi “Sprīdītis”, to paziņos iestādes darbiniekiem, bet rakstisks apliecinājums netiks prasīts. Arī bērnudārza “Saulēni” vadītāja Sandra Ozola ir vienisprātis: “Mēs neprasīsim vecāku rakstisku apliecinājumu, jo šo lēmumu – vest vai nevest mazo uz bērnudārzu – pieņems vecāki. Mēs paļausimies uz viņu izvēli un godaprātu.”

Tiem bērniem, kuri dzīvos mājās, tiks nodrošināta apmācība attālināti vai arī vecāki var rakstīt vadītājai iesniegumu, ka nodrošinās pirmsskolas izglītības programmas apguvi ģimenē.

Sargājot gan darbinieku, gan bērnu veselību, paredzēts, ka pirmsskolas izglītības iestādēs klātienē nodarbinātajiem reizi nedēļā tiek veikts Covid-19 tests. Inta Rinmane informē, ka visi PII “Sprīdītis” darbinieki katru nedēļu ceturtdienās jau nodod siekalu testus, šī būs ceturtā reize, kad tas tiks darīts.

Tāpat, saskaņā ar noteikumiem, visi pirmsskolas izglītības iestādes darbinieki telpās lieto mutes un deguna aizsegu.