Skrīverieši cīnīsies par gudrinieka titulu
VIDEO filmēšanā Skrīveros viesojas spēles vadītājs Toms Grēviņš.

Rīt, 19. martā, Latvijas televīzijas 1. kanālā demonstrēs erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 11. klašu pusfinālu. Tajā par gudrinieka titulu cīnīsies arī Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas audzēkņi Katrīna Paula Jukna un Kalvis Kalniņš.  

Katrīna Paula Jukna.

Spēli LTV1 rādīs 19. martā pulksten 18.50, un šis būs trešais 11. klašu audzēkņu pusfināls. Par gudrinieka titulu tajā cīnīsies 12 jaunieši, arī skrīverieši Katrīna Paula Jukna un Kalvis Kalniņš.

Katrīna Paula Jukna atklāj, ka piedalīties spēlē viņu pamudināja skolotāja Santa Krasovska, kā arī vēlme pamēģināt ko jaunu. Pirms iekļūšanas spēlē visiem dalībniekiem bija jāizpilda anketa, atbildot uz dažādiem jautājumiem. Katrīna atklāj, ka viņai grūts jautājums bijis nosaukt personību, kurai vēlētos līdzināties. “Es zinu daudz apbrīnojamu cilvēku, bet nevaru teikt, ka kādam vēlos līdzināties. Katrs no mums ir unikāls ar saviem plusiem un arī mīnusiem, kaut nelieliem. Cenšoties līdzināties kādam, var pazaudēt patieso sevi,” uzskata jauniete.

Kalvis Kalniņš.

Kalvis Kalniņš bilst: “Spēlē pieteicos tāpēc, ka, atrodoties mājās, nebija ko darīt. Galu galā “Gudrs, vēl gudrāks” var iegūt lieliskas balvas un piesakoties tai, nav ko zaudēt.” Jaunietis spēlē piedalījās trešo reizi – pirmo reizi Kalvis par gudrinieka titulu cīnījās, mācoties 5. klasē, un tad tika līdz finālam.

Spēles filmēšana notika tiešsaistē, un Kalvis atzīst: lai gan satraukums bija jūtams, tomēr daudz mierīgāk ir būt ierastā vidē pie datora, nevis studijā ar vairākām kamerām.

Varam pačukstēt, ka erudīcijas spēle no sākuma līdz beigām būs ļoti spraiga un interesanta. Tā kā piektdienas vakarā slēdzam LTV1, skatāmies un jūtam līdzi savējiem!