Pārbūvēs gājēju pāreju pie Zemkopības institūta

Uz Rīgas–Daugavpils šosejas paredzēti gājēju pārejas pie Zemkopības institūta labiekārtošanas darbi – informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”. Gājēju pāreju paredzēts pārbūvēt, lai uzlabotu drošību, kā arī iecerēts ierīkot speciālu apgaismojumu gan pie gājēju pārejas, gan pie brauktuves pirms un pēc pārējas.

 Uzņēmums “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) veic projekta “Satiksmes drošības uzlabošanas pasākumi autoceļa A6 Rīga – Daugavpils – Krāslava – Baltkrievijas robeža (Patarnieki), 80,35. kilometra (gājēju pārejas labiekārtošana Skrīveros)” izstrādi. Saistībā ar to uz gājēju pārejas pie Zemkopības institūta plānots veikt uzlabojumus, to labiekārtojot un ierīkojot speciālo apgaismojumu.

Patlaban gājēju pāreja Zemkopības institūtā nav aprīkota ar gaismas elementiem un līdz ar to nav pietiekami izgaismota. Turklāt tā ierīkota nepārredzamā vietā – ja autobusu pieturās gan no Aizkraukles, gan Rīgas puses tobrīd apstājies autobuss, pāreja ir slikti pārredzama. Tagad iecerēts to pārbūvēt, lai tā būtu satiksmei un gājējiem droša.

Skrīveru novada dome ar SIA “Projekts EAE”, kas izstrādā projektu, jau saskaņojusi pieslēguma izbūvi pie esošajiem apgaismojuma tīkliem gājēju pārejas tuvumā, lai varētu nodrošināt elektroenerģijas pieslēgumu gājēju pārejas apgaismojumam.

Darbus Skrīveros paredzēts īstenot šogad.

LVC informē, ka šogad kopumā remonta un pārbūves darbi tiks veikti uz 1100 kilometriem valsts autoceļu, visvairāk līdzekļu ieguldot seguma atjaunošanā, taču plānoti arī tiltu remontdarbi un satiksmes drošības uzlabojumi. Kopumā valsts autoceļu remontdarbiem, uzturēšanai un projektēšanai šogad pieejami 325 miljoni eiro.