Copes turnīri ikvienam makšķerniekam Latvijā

Šī gada maijā startēs Latvijā radīta jauna un unikāla tautas klases makšķerēšanas turnīru platforma cashafish.com, kur ikviens makšķernieks varēs piedalīties copes turnīros, makšķerējot paša izvēlētā ūdenstilpē. Turnīros mērķa zivis un to izmēri būs dažādi, lomu reģistrēšana notiek, izmantojot platformu cashafish.com. Turnīru formāts izstrādāts, lai tas būtu ikvienam epidemioloģiski drošs un tas neparedz pulcēšanos nevienā tā īstenošanas posmā.

Lai piedalītos makšķerēšanas turnīros, dalībniekam vien jāreģistrējas mājaslapā, samaksājot pāris eiro, jāpiesakās izvēlētajam turnīram un noteiktajā laika posmā jādodas uz paša izvēlētu upi vai ezeru, līdzi ņemot mērlenti un mobilo tālruni ar fotografēšanas funkciju. Šobrīd ir izsludināti četri turnīri: turnīrs #1: 70cm LĪDAKA, turnīrs #2: TROFEJAS LĪDAKA, turnīrs #3: ASARIS 25cm un turnīrd #4: ZANDARTS 50cm.

Turnīri, kuru formātu saskaņojis Valsts vides dienests, tiek organizēti attālināti, neparedzot dalībnieki pulcēšanos nevienā norises posmā vai kādā konkrētā ūdenstilpē.

CASHaFISH.com platformu radījuši trīs azartiski makšķernieki, kuriem ir vairāku gadu sporta un atpūtas makšķerēšanas pieredze – Normunds Ikomass un brāļi Gints un Gunārs Klēģeri. Normunds Ikomass saka: “Idejas pamats radās jau pērn, kad pēkšņo ierobežojumu dēļ arī copes gidi, tostarp es, pēkšņi palikām bez iespējām kontaktēties ar klientiem. Papētot copes turnīru tendences un ņemot vērā arī paša pieredzēto, radās ideja par demokrātiskiem mačiem, kur piedalīties varētu ikviens, nevis tikai salīdzinoši turīgi makšķernieki. To arī esam saglabājuši kā šo turnīru galveno mērķi.”

Plašāka informācija par aktuālajiem turnīriem pieejama www.cashafish.com.

Gunārs Klēģers