Skrīverieši iesaistīsies Pasaules nūjošanas dienā

15. maijā atzīmē Pasaules nūjošanas dienu. Skrīveros notiks ar to saistītas aktivitātes, bet ikviens var piedalīties arī virtuālajā nūjošanas stafetē, kas norisināsies visā Latvijā.

Jau vairākus gadus maijā Starptautiskā nūjošanas federācija visā pasaulē un arī Latvijā svin Pasaules nūjošanas dienu. Šogad to atzīmēs 15. un 16. maijā. Diemžēl arī šogad Covid-19 dēļ nedaudz jākoriģē plāni, taču Latvijas Tautas sporta asociācija piedāvā veidu, kā var nosvinēt šos nūjošanas svētkus, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus.

Latvijas Tautas sporta asociācija šogad aicina nūjot un staigāt no 15. maija pulksten 7.00 līdz 16. maija pulksten 19.00. Ikviens aicināts piedalīties nūjošanas/ staigāšanas virtuālajā stafetē. Pasākuma mērķis šoreiz ir nūjot visu 36 stundu garumā, nododot stafeti virtuāli viens otram visā Latvijas teritorija. Pieteikuma anketu virtuālajai stafetei katrs aizpilda vietnē  www.sportsvisiem.lv .

Par virtuālo stafeti vairāk informācijas: https://sportsvisiem.lv/pasaules-nujosanas-dienas-virtuala-stafete-15-16-maija/

Savukārt tie, kuri vēlas nūjot brīvā dabā, var pievienoties klātienes pasākumam. Skrīveru kultūras centra tūrisma un sporta darba organizatore Zigrīda Sprukte informē, ka 15. maijā pulksten 12.00 pie kultūras centra aicināti pulcēties nūjošanas sporta iesācēji un seniori, kur viņiem būs sagatavošanās nodarbība un vingrinājumi veselai mugurai.

Savukārt pulksten 14.00 no kultūras centra sāksies nūjošanas pārgājiens, kurā aicināti piedalīties vēl sportiskāk noskaņotie. Nūjotāji dosies uz Klidziņu, kur pulksten 15.00 kuģīša piestātnē iecerēta sasaukšanās ar Jaunjelgavas nūjotājiem. Tad nūjotāju maršruts vedīs uz Aizkraukles pilskalnu, bet no turienes – atkal atpakaļ uz Skrīveru centru.

Gan āra treniņā pie Skrīveru kultūras centra, gan pārgājienā varēs piedalīties ne vairāk kā desmit dalībnieku.

Vairāk informācijas un pieteikšanās treniņam un pārgājienam, zvanot trenerei Zigrīdai, tālr. 29502773.