Kuģītis “Balta kaza” uzsāk sezonu
KUĢĪTIS “Balta kaza” uzsāks jau piekto sezonu.

Sestdien, 15. maijā, kuģītis “Balta kaza” uzsāks savu piekto sezonu. Pirmajā šīs sezonas reisā kuģītis dosies pulksten 9 no Jaunjelgavas puses Daugavas krasta. Līdz pusdienlaikam no Jaunjelgavas un Skrīveriem kuģītis kursēs vienu reizi stundā, bet vēlāk – pēc pieprasījuma.

Kuģīša “Balta kaza” saimnieks Jānis Zariņš informē, ka 15. maijā kuģītis kursēs no pulksten 9, bet turpmāk ik dienu (bez brīvdienām) tā darba laiks būs no pulksten 8 līdz 20. Līdz pulksten 12 kuģītis veselās stundās aties no Jaunjelgavas krasta, tad uzreiz dosies atpakaļ no Skrīveru piestātnes pie Klidziņas. Pēc pusdienlaika pāri Daugavai varēs pārcelties pēc braucēju pieprasījuma. Pārcelšanas maksa vienā virzienā – 1,40 eiro.

Tāpat, iepriekš vienojoties, interesenti var doties ekskursijās un izbraucienos pa Daugavu. “Ekskursiju maršrutos izmantosim arī jaunās piestātnes, līdz ar to cilvēkiem būs iespēja iekāpt un izkāpt arī pie Skrīveru dendroloģiskā parka un Aizkraukles pilskalna,” piebilst Jānis Zariņš.

Kādi ierobežojumi braucējiem patlaban būs jāievēro? “Vienā reisā varēs doties ne vairāk kā 10 cilvēku, un brauciena laikā pasažieriem jālieto sejas aizsargmaskas,” informē kuģīša saimnieks. Viņš pats arī stūrēs kuģīti, bet vēlāk sezonas laikā pievienosies vēl citi palīgi.

Ja nepieciešams tikt Daugavas otrā krastā vai vēlaties pieteikt ekskursiju, jāsazinās ar Jāni Zariņu, tālr. 29442587.

Kuģīša saimnieks piebilst, ka jaunā liellaiva “Āzītis” Daugavā sāks kuģot mazliet vēlāk, jo peldlīdzeklim patlaban “pielaiko formastērpu”, tas ir, tiekot veikta neliela pārbūve.

Savukārt pastaigu cienītājiem sarūpēts vēl kāds jaunums – no kuģīša piestātnes pie Klidziņas līdz Putnu kalnam ierīkota pastaigu taka. Tā gar Daugavas krastu ved apmēram puskilometra garumā. Taka jau atvērta apmeklētājiem, bet laika gaitā tā vēl tikšot uzlabota, uzbūvējot nelielus tiltiņus pār grāvīšiem.

Foto no arhīva.