Lauku labumus piedāvās arī Skrīveros

No 10. līdz 13. jūnijam notiks tradicionālā akcija “Atvērtās dienas laukos”, kad daudzi uzņēmumi Latvijas laukos viesus sagaidīs ar savu īpašo piedāvājumu. Viesus šajās dienās uzņems arī vairākos Skrīveru uzņēmumos.

“Atvērtās dienas laukos” ir Latvijas apceļošanas un iepazīšanas pasākums, kuru šogad Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” organizē vasaras sākumā, aicinot visus interesentus ciemoties pie Latvijas reģionu uzņēmējiem un iepazīst viņu bagātīgo piedāvājumu.

Pasākuma mērķis ir popularizēt laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus un sniegtos pakalpojumus, kā arī ieinteresēt iedzīvotājus iepazīt lauku dzīvi, nobaudīt lauku labumus, atrast uzņēmumu, no kura iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus un preces arī ikdienā, kā arī izbaudīt aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot laukos. “Atvērtajās dienās laukos” piedalās naktsmītnes, amatnieki, pirtnieki, pārtikas ražotāji, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi. Visus pasākuma dalībniekus var atrast vietnes www.ceļotajs.lv sadaļā Pasākuma dalībnieki vai Karte.

Saistībā ar šo akciju viesus šajās dienās uzņems arī vairākās vietās Skrīveros:

Kuģītis “Balta kaza”

Paredzēti izbraucieni ar kuģīti “Balta kaza”, bet saistībā ar pasākumu bez maksas varēs izbaudīt 30 minūšu braucienu ar kanoe laivu pa Daugavu.

Atpūtas komplekss “Klidziņa” piedāvā “Atklāj Klidziņas kupāta noslēpumu!”:

* iespēja nobaudīt “Klidziņas” izdaudzināto kupātu, kura recepte saglabājusies kopš “Klidziņas” dibināšanas brīža, ar 50 procentu atlaidi;

* viesi varēs izmantot nakšņošanas iespējas viesnīcā vai nopērties jaunuzceltajā pirts namiņā. Pirts, viesnīcas un SPA pakalpojumi jāpiesaka iepriekš.

Skrīveru pārtikas kombināts aicina: brauc ciemos pie īstākās “Gotiņas” Skrīveros un Latvijā! Ekskursijas cena – 3 eiro, neatkarīgi no cilvēku skaita.

Radošā darbnīca “RADADA” piedāvā “Pēc dizaina uz laukiem!”:

* brauc ciemos un iepazīsties ar vietu, kur un kā top košās apģērbu apdrukas;

* Tautumeita un Lāčplēsis, kā arī citi iemīļotie dizaini par īpašu darbnīcas cenu;

* varēs iemēģināt roku sietspiedes tehnikā. Apdrukas darbnīcas cena – 7 eiro, savā īpašumā iegūstot paša rokām apdrukātu auduma maisiņu. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās!

“Skrīveru saldumi” – pagalma spēles ar iespēju katram izslaukt Gotiņu.

Pulksten 12.00 un 15.00 ikviens aicināts piedalīties aktīvās pagalma spēlēs, kas norisināsies vienu līdz pusotru stundu ar iespēju katram izslaukt Gotiņu. Vai Tu kādreiz esi slaucis govi? Brauc un izmēģini! Vēlama iepriekšēja pieteikšanās.

“Skrīveru mājas saldējums” aicina ģimenes un visus ceļotājus savā pagalmā izdzīvot saldējuma baudīšanas prieku:

* te ģimenes iepriecinās ar īpašo saldējuma maltīti, ikviens varēs nobaudīt saldējuma degustācijas plates;

* visas dienas garumā deju ritmus ieskandinās dīdžejs Ledus gabaliņš;

* pulksten 11.00 un 15.00 paredzēta tikšanās un saruna ar saldējuma šefpavāru, paralēli ikvienu izaicinot baudīt saldējumu “tik, cik lien”.
***

Kāpēc vēl šajās dienās vērts doties uz laukiem? Jo  nevienā citā reizē tik daudz dažādu saimniecību viesiem nebūs atvērtas vienlaicīgi, tāpēc šī ir laba iespēja doties ceļojumā pa Latviju ar daudziem interesantiem galamērķiem. Lai visiem pasākuma apmeklētājiem izdevies un atklājumiem pilns laiks laukos!