Dzelzceļnieku ielā 5A būs velotrase
BLAKUS jaunajam skeitparkam būs arī velotrase.

Skrīveru novada dome nolēma iesaistīties biedrības “For Better” projektā “BTA Velozinis”, saistībā ar kuru novadam dāvinās velotrasi. Savukārt dome atvēlēs līdzekļus, lai tiktu sakārtots aktīvās atpūtas laukums Dzelzceļnieku ielā 5A, kur patlaban ir ierīkots skeitparks.

Skrīveru novada dome saņēma biedrības “For Better” vēstuli par labdarības projekta “BTA Velozinis” velotrases dāvināšanu Skrīveru novadam, lai veicinātu iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportiskās aktivitātes, velosipēdistu braukšanas prasmju uzlabošanu drošos apstākļos bērniem un pusaudžiem. Taču, lai velotrasi varētu ierīkot, nepieciešams sakārtot laukuma pamatni un labiekārtot teritoriju. Pēc veiktajiem aprēķiniem šim mērķim nepieciešami apmēram 12 tūkstoši eiro.

Lemjot par šo jautājumu, Skrīveru novada domes deputāti vēlējās zināt, kāds izskatīsies jaunais laukums pēc atjaunošanas, vai tas būs pilnībā pabeigts? Atsūtītā skice viesa skaidrību un pārliecību, ka tādējādi tiks sakārtota vēl viena vieta Skrīveros, tāpēc domes deputāti nolēma šī laukuma iekārtošanai piešķirt 12 200 eiro no pašvaldības šī gada budžeta līdzekļiem, kas paredzēti investīcijām. Par šo naudu tiks sagatavota velotrases pamatne, teritoriju labiekārto un izgatavos apliecinājuma karti.

Paredzēts, ka laukumā Dzelzceļnieku ielā 5A līdzās skeitparkam būs drošas braukšanas laukums, kurā varēs braukt ar velosipēdu, BMX trase ar šķembu segumu. Savukārt biedrība “For Better” dāvinās “BTA Velozinis” velotrasi, tās un dažādu rīku vērtība ir 7500 eiro, par biedrības līdzekļiem tie tiks arī atgādāti un ierīkoti.

Kad būs iegūta apliecinājuma karte, varēs izsludināt iepirkumu un uzsākt laukuma sakārtošanu, šos darbus paredzēts pabeigt šoruden.