Ielu sakārtošanai ņems aizdevumu

Lai varētu sakārtot četras grants seguma ielas Skrīveru centrā, Skrīveru novada dome nolēma Valsts kasē aizņemties 215 226 eiro. Par šo naudu plānots ieklāt šķembu segumu un veikt virsmas dubulto apstrādi Sporta, Sila, Ziedu un Smilšu ielas posmā no Ziedu līdz Jāņa Purapuķes ielai.

 Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš informē, ka jau pabeigti šo ielu projektēšanas darbi, tos veica inženieris – projektētājs Edvīns Tolmanis. Projektēšanas darbiem tērēti 9750 eiro (bez PVN).

Četrās ielās Skrīveros, kuras klāj grants segums –Sporta, Sila, Ziedu un Smilšu ielas posmā no Ziedu līdz Jāņa Purapuķes ielai plānots ieklāt šķembu segumu ar dubulto virsmas apstrādi. “Vispirms ceļu greiderē, tad uzber 12 līdz 15 centimetru biezu šķembu slāni un virsmu apstrādā ar bitumu, liek smalkāku šķembu slāni, atkal veic apstrādi ar bitumu un atkal klāj smalkas šķembas, veidojot noturīgu kārtu,” tehnoloģisko procesu skaidro izpilddirektors. “Izmantojot šādu tehnoloģiju, kura ir akceptēta un kvalitatīva, ceļus ierīko vairākās pašvaldībās, jo tas ir lētāk nekā pārbūvēt ielu, taču iela iegūst sakārtotu izskatu un kvalitāti.” Pārbūvējamo ielu kopgarums ir 2, 637 kilometri, neskaitot nobrauktuves.

Lai ielu pārbūvi varētu veikt, Skrīveru novada dome nolēma Valsts kasē aizņemties 215 226 eiro. Patlaban ir spēkā kritēriji, kas saistībā ar Covid-19 izraisīto krīzes seku mazināšanu un novēršanu ļauj pašvaldībām izdevīgāk aizņemties līdzekļus. Naudu paredzēts atdod desmit gados. Aizņēmuma līdzfinansējumu 15 procentu apmērā – 37 981 eiro – nodrošinās no Skrīveru novada budžeta, tāpat arī projekta autoruzraudzības un būvuzraudzības pakalpojumus. Kopējās projekta izmaksas ir 253 207 eiro.

 Izpilddirektors informē, ka vienlaicīgi izsludināts iepirkums ielu sakārtošanas darbu veikšanai, taču aizdevuma summa apstiprināta saskaņā ar remontdarbu tāmi. Pretendenti šo darbu veikšanai var pieteikties līdz 5. jūlija pulksten 11.

Ielu sakārtošanas darbus paredzēts īstenot jau šovasar – ja viss iecerētais izdosies, tos varētu uzsākt augustā.

Foto: Liena Valdmane- Girgensone