Kultūras centra ēkai remontē fasādi
FASĀDES atjaunošanas darbi uzsākti, drīz Skrīveru kultūras centra ēka iegūs skaistu veidolu.

Jau uzsākti Skrīveru kultūras centra ēkas fasādes atjaunošanas darbi, kuriem sākotnēji bija paredzēts tērēt 62 500 eiro. Tā kā darbu gaitā atklājušies vēl papildus nepieciešami darbi, Skrīveru novada dome jūnija sēdē nolēma to izpildei piešķirt vēl vairāk nekā 4 tūkstošus eiro.

 Skrīveru kultūras centra lietusūdens novadīšanas sistēmas un ēkas fasādes atjaunošanas darbi uzsākti jūnija vidū, tos veic SIA “RL Būves”. Kultūras centra ēkai paredzēts labot apmetumu un citas fasādes detaļas, nokrāsot visu fasādi, kā arī sakārtot pirmā stāva palodzes, atjaunot un remontēt koka detaļas bēniņu stāvā, nokrāsot evakuācijas izejas kāpnes, atjaunot apmetumu ēkas trešajā stāvā, atjaunot jumtiņus virs evakuācijas izejas un veikt citus fasādes atjaunošanas darbus.

Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš informē, ka darbu gaitā atklājušies vēl daži bojājumi, kurus pie reizes, kamēr izvietotas sastatnes, vajadzētu labot – ēkas jumta daļā vajag mainīt apmetumu, jo līdzšinējo ilgtermiņā nebūtu racionāli atstāt, tāpat trešajā stāvā jānomaina vairākas palodzes, iegūstot vizuālu un tehnisku uzlabojumu. “Konsultējoties ar būvuzraugu, nonācām pie secinājuma, ka ir divas iespējas – vai nu veikt tāmē paredzētos darbos, vai tomēr piešķirt papildus finansējumu un visu izdarīt pamatīgāk,” saka Uldis Riekstiņš.

Skrīveru novada domes deputāti bija vienisprātis: darbi jāveic labi un jāpiešķir nepieciešamā naudas summa. Līdz ar to no budžeta līdzekļiem, kas ieplānoti neparedzētiem gadījumiem, papildus darbu veikšanai atvēlēti 4288,43 eiro (ar PVN).

 Kopā Skrīveru kultūras centra fasādes atjaunošanas darbiem paredzēts tērēt 66788,43 eiro.

Fasādes remontdarbus plānots pabeigt augustā, pēc tam vēl tiks ierīkota lietusūdens novadīšanas sistēma. Šim mērķim paredzēti vēl 20 tūkstoši eiro.

Foto: Jānis Liepiņš.