Piestātnē var nomāt velosipēdus
VELOSIPĒDU NOMA kuģīša piestātnē pie Klidziņas jau atvērta.

Kopš jūlija sākumā kuģīša “Balta kaza” piestātnē pie Klidziņas var nomāt arī velosipēdus, lai dotos braucienā pa Skrīveriem. Tāpat velosipēdu noma būs pieejama arī Jaunjelgavas pusē.

Kuģīša “Balta kaza” saimnieks Jānis Zariņš stāsta, ka piedāvājumu klāsts cilvēkiem, kuri vēlas aktīvi pavadīt laiku, šogad tiek paplašināts, un tagad Daugavas krastā varēs nomāt ne vien ūdens aktivitātēm piemērotu aprīkojumu, bet arī velosipēdus. “Šo projektu dažādu apstākļu dēļ īstenojām apmēram divus gadus, taču nu velosipēdi ir iegādāti un tiek nodoti interesentu rīcībā,” informē Jānis Zariņš.

Velonomas izveidošanas projekts īstenots ar Lauku atbalsta dienesta finansiālu atbalstu. Kuģīša piestātnē nomai tiek piedāvāti astoņi pilsētas velosipēdi, kas aprīkoti ar septiņiem ātrumiem, apgaismojumu, tie ir praktiski. Velosipēdus varēs nomāt kopā ar visu riteņbraukšanai nepieciešamo ekipējumu.

Velosipēdi būs pieejami ne vien piestātnē pie Klidziņas, bet arī Daugavas Jaunjelgavas krastā, kur tie pēc pieprasījuma tiks nogādāti ar kuģīti.

Velosipēdu nomas darba laiks ik dienu ir no pulksten 8 līdz 20, tāpat kā kuģīša kursēšanas laiks. Viena velosipēda nomas cena dienā noteikta 10 eiro, taču to pēc cilvēku vēlmēm varēs nomāt arī dažām stundām. Aktīvās atpūtas cienītāji ar velosipēdu varēs doties ne vien braucienā gan Daugavas krastu, bet arī tālākā Skrīveru izpētes ekspedīcijā.

Foto: Liena Valdmane-Girgensone