Lavandu paradīze Skrīveros

Uzņēmumā “Paradīzes lavanda” Skrīveros šī nedēļa sākusies reibinoši violeta – te zied lavandas, un kopš 5. jūlija ikviens aicināts izbaudīt lavandu burvību Skrīveros.

 Mājražošanas uzņēmuma “Paradīzes lavanda” īpašniece Sanita Prūse aicina: “Gaidām ciemos visus lavandu mīļotājus, lai baudītu lavandu burvīgo ziedēšanas laiku! Ja vēlies aplūkot skaistu, pašu rokām radītu lavandu lauku, dod ziņu atradīsim laiciņu, lai vari izbaudīt lavandas skaistumu un īpašo smaržu.”

“Lavandu dārzs ir mana paradīze, mana sirdslieta. Man šķiet, kopā ar lavandām es pat elpoju,” saka Sanita. Nu viņas paradīze tiek izrādīta arī citiem, un te var noorganizēt arī īpašu fotosesiju. Tāpat uz vietas būs pieejama arī lavandu produkcija – lavandu maisiņi un tēja, šokolāde, sīrups, medus un dažāds ievārījums, protams – ar lavandām.

“Lavandas man patikušas jau sen, bet visi vienmēr atrunājuši: nepūlies, Latvijā tās nevar ieaudzēt,” stāsta viņa. “Jau pirms vairāk nekā desmit gadiem izmēģināju audzēt pirmās lavandas, bet nekas prātīgs nesanāca – no paciņas sēklu izdīga vien pāris stādiņu. Biju neatlaidīga, lasīju un mācījos, un man sanāca!” stāsta Sanita Prūse. “Nevienu stādiņu neesmu pirkusi, visas manas lavandas ir pašas ar mīlestību audzētas.”

Kādas labas īpašības piemīt lavandai? “Izsenis smaržas dēļ to daudzi uzskatīja par kožu atbaidīšanas līdzekli, taču lavanda ir vērtīgs un universāls augs, kas der gan veselības uzlabošanā, gan konditorejā, gan daudzās citās jomās. Tā palīdz pret nogurumu, mazina migrēnas izraisītas galvassāpes, palīdz pret bezmiegu,” saka lavandu dārza saimniece. Daudziem nav svešas lavandas nomierinošās spējas, un saistībā ar to Sanita iesaka: mūsdienu bērni ir diezgan hiperaktīvi, tāpēc skolās katrā klasē vajadzētu būt lavandu pušķīšiem vai maisiņiem. Daudzviet pasaulē šī metode tiek pielietota. Starp citu, mazu lavandu maisiņu somiņā jānēsā katrai sievietei, jo tā aizsargā pret skaudību, ļaunu aci un lāstiem.

***

Ja vēlies pabūt “Paradīzes lavandu” dārzā Skrīveros, piesakies, zvanot pa tālruni 29423688.

Dārza apmeklējumam noteikta arī ieejas maksa: 3 eiro – pieaugušajiem, 1,50 eiro – bērniem.