Uzsākta Danču mājas pārbūve

Jūlija sākumā uzsākta ēkas Daugavas ielā 85A pārbūve, lai tajā iekārtotu Skrīveru daudzfunkcionālo sociālo pakalpojumu centru. Būvi remontē SIA “Ošukalns celtniecība”, šim mērķim plānots tērēt vairāk nekā 400 tūkstošus eiro.

Pārbūves darbi ēkā Daugavas ielā 85A, tā dēvētajā Danču mājā, uzsākti 1. jūlijā, un to paredzēts pilnībā atjaunot – pārbūvēt starpstāvus, nomainīt jumtu un pārsegumu, ierīkot apkures un apgaismojuma sistēmu, būvi siltināt un veikt citus darbus. No vecās ēkas iecerēts saglabāt tikai konstrukcijas, pamatus un fasādes sarkano ķieģeļu apšuvumu.

Lai šos darbus varētu veikt, Skrīveru novada dome Valsts kasē aizņēmās 397 800 eiro – par šādu summu SIA “Ošukalns celtniecība” ēku apņēmies pārbūvēt, bet autoruzraudzības, būvuzraudzības pakalpojumiem un pagalma sakārtošanas darbiem budžetā papildus rezervēti vēl 20 tūkstoši eiro.

Paredzēts, ka pēc atjaunošanas Skrīveru daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā darbosies dienas aprūpes centrs, būs telpas jauniešiem un citām aktivitātēm.

Danču mājas pārbūvi paredzēts pabeigt līdz šī gada beigām.