Iespēj un spēj arī skrīverieši!

No 12. – 14. jūlijam viesu namā “Debesu bļoda” norisinājās 8. sportisko un radošo aktivitāšu dienas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām “IE[SPĒJA]-2021”. To organizē un tajā piedalījās darbinieki, brīvprātīgie un klienti no Ogres sociālā dienesta dienas centra “Saime”, Lielvārdes sociālā dienas aprūpes centra, Skrīveru dienas aprūpes centra, personas ar invaliditāti no Ikšķiles un biedrības “Cerību spārni” Siguldā. Pasākums pulcēja 79 dalībniekus, tajā skaitā arī sešus skrīveriešus.

Kā ierasts, pirmā diena tika veltīta sportiskajām aktivitātēm. Piedaloties dažādās stafetēs, komandas sacentās savā starpā, un dienas beigās apbalvošanā katrs saņēma diplomu un medaļu par piedalīšanos. To visiem pasniedza Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinskis.

Sporta dienas izskaņā jauniešiem bija iespēja izmēģināt roku šaušanā pa mērķi ar pneimatisko ieroci. Šādu unikālu iespēju mūsu pasākuma dalībniekiem sagādāja sporta jomas entuziasts, Siguldas sporta skolas treneris Kaspars Kārkliņš. Neatņemama dienas noslēguma sastāvdaļa ir diskotēka, ko vadīja Ufo.

Otrā diena tika veltīta radošajām aktivitātēm. Komandas piedalījās gan mūzikas nodarbībā, gan deju – kustību nodarbībā, kā arī tika veidoti darbi no ģipša. Katra komanda veidoja savu video. Otrās dienas pievakarē, spītējot karstumam, diskotēku vadīja Andris Priedītis.

Trešajā – noslēdzošajā dienā, dalībniekiem tika dota iespēja uzposties pie profesionālas vizāžistes Sabīnes. Noslēgumā katra komanda demonstrēja savu video, deju un tika nodziedāta kopīgi radītā dziesma, kas tapa sadarbībā ar grupas “Oranžās Brīvdienas” solistu Intu Speisu- Ķergalvi. Tāpat dalībniekiem pārsteigumu sagādāja vīri no Vēju brāļa ordeņa ar pašu Frīdi priekšgalā.

Pasākums ik gadu top ar pašvaldību un dažādu ziedotāju atbalstu. Organizatoru komandas vārdā saku lielu paldies katram, kas piedalījās pasākuma tapšanā ar ziedojumu, brīvprātīgo darbu vai citādi iepriecinot un atbalstot pasākuma dalībniekus. Uz tikšanos nākamgad!

Edvarts Pāvulēns,
Skrīveru dienas aprūpes centra vadītājs

Foto galerijā: https://www.skriveri.lv/gallery-list/iespej-un-spej-ari-skriveriesi/