“Ziedugravās” svin jubileju

16. jūlijā sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” pagalmā notika iestādes 60 gadu jubilejas svinības, kurās pulcējās centra klienti, darbinieki, sadarbības partneri un labvēļi. Skanēja apsveikumi un laba vēlējumi, viens no tiem: lai “Ziedugravu” kuģim allaž būtu labs kapteinis!

Sociālās aprūpes centrs “Ziedugravas” dibināts 1961. gada 8. jūlijā. Šo 60 gadu laikā iestādei mainījušies nosaukumi, taču nav mainījusies atrašanās vieta un darbības joma – jau 60 gadu te mājas ir veciem un aprūpējamiem cilvēkiem. Patlaban “Ziedugravās” dzīvo 124 klienti un strādā 56 darbinieki, un te šobrīd mājas ir ļaudīm vecumā no 48 līdz 103 gadiem.

Saistībā ar jubileju šonedēļ ik dienu aprūpes centra klienti un darbinieki iesaistījās dzimšanas dienai veltītās radošās, sportiskās un izklaidējošās aktivitātēs. Savukārt jubilejas ballē, kas 16. jūlijā notika aprūpes centra pagalmā, pulcējās centra klienti, darbinieki un daudz viesu – Aizkraukles novada domes un Skrīveru pagasta pārvaldes pārstāvji, sociālo dienestu un aprūpes iestāžu vadītāji, sadarbības partneri un labvēļi. Pasākumu atraktīvi vadīja kultūras darbiniece Vanda Arnta- Laizāne, bet centra darbinieki bija parūpējušies par ļoti pārdomātu pagalma iekārtojumu, īpašu noskaņu un viesu uzņemšanu.

Apsveicējiem nācās atbildēt arī uz jautājumiem par centra vēsturi un ikdienu, piemēram: cik direktori bijuši “Ziedugravām”, kurā ūdenstilpnē centra klienti parasti makšķerē zivis un kurā kilometrā no Rīgas atrodas “Ziedugravas”? Ar klātesošo atbalstu atbildes uz šiem jautājumiem rastas, un tagad zinām arī to, ka Skrīveru pansionātam pavisam bijuši 18 direktori, tā klienti makšķerē dīķī aprūpes centra pagalmā un tas atrodas šosejas Rīga – Daugavpils 78. kilometrā.

Sociālā aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte svētkos pateicās centra darbiniekiem un labvēļiem. Pateicības rakstu saņēma darbinieces, kuras te nostrādājušas vairāk nekā desmit gadu: Jeļena Šendrika, Inita Škapare, Tatjana Žiško un Aija Zaķe. Pateicību par izcilu darbu, sirdsdegsmi un precizitāti 15 gadu garumā saņēma Zigrīda Zilvere, bet 20 gadu aprūpes centrā atbildīgi un izcili savu darbu veic Sandra Ruskule un Jeļena Starikova. Tāpat paldies tika teikts aprūpes centra nodaļām: medicīnas, pārtikas, aprūpes, saimniecības un veļas mazgātavas personālam.

Centra vadība pateicās arī atbalstītājiem un ziedotājiem: uzņēmumiem “Skrīveru sēklkopības sabiedrība”, “Allium UPI”, “Essity Latvia”, “Magnum Medical”, privātajiem labvēļiem Alfrēdam Lukaševičam, Agrim Skudram, Kungu ģimenei un Līgai Vasiļjevai ar ģimeni.

Jubilejas pasākumā skanēja apsveikuma vārdi, laba vēlējumi un dienas īpašo noskaņu nespēja kliedēt arī vairākas negaisa brāzmas, kas bija tik spēcīgas, ka spēja aizpūst mazo telti, nogāzt mūzikas aparatūru un reizēm apslāpēja teikto. Taču ikviens, kurš piedalījās, droši vien piekristu, ka svinības bija patiešām izdevušās.

Lai “Ziedugravām” izdodas saglabāt īpašo mieru, kas te strāvo, un lai gaiši nākamie gadi!

Vairāk foto: https://www.skriveri.lv/gallery-list/ziedugravas-svin-60-gadu-jubileju/

Foto: Elita Brovacka