1. jūlijā tika izsludināts konkurss „Dižaugs manā dārzā”. Vērtēšanai visas vasaras garumā līdz 10.oktobrim var piedāvāt dižāko ziedu, augli vai dārzeni, kas var būt ne tikai lielākais izmēra ziņā, bet arī eksotisks un mūsu pusei neraksturīgs.

Šobrīd skrīverieši mums atklājuši interesantus stāstus par eksotiskiem augiem savā dārzā. Daugavas ielā tepat centrā nupat novākta bagātīga aprikozu raža, savukārt saimniecības galā kādā mazā siltumnīciņā ienākas arbūzi un melones, kuru sēklas atvestas no Itālijas. Kādā brīnišķīgā atpūtas vietā saimniekus ilgu laiku priecēja ziedoša juka, kas ir neierasti mūsu puses dārziem. Bet pat melno zīdkoku Brigitas Einbergas dārzā ir īpašs stāsts. “Tas ir vaiurāk nekā 80 gadu vecs, pilns dažādas gatavības ogām. Ar zīdkoka lapām tika baroti zīdtārpiņi, kurus vairākus gadus (līdz kara sākumam) audzēja Brigitas vectēvs. Zīda kokonus nodeva Rīgas manufaktūras rūpnīcā, kur tapa zīda audums. Zīdkoka ogas ir ēdamas. Tām ir saldskāba garša. Noder arī ievārījumu vārīšanai. Tās ļoti garšo putniem,” raksta zīdkoka pieteicēji.

Rādiet un stāstiet arī jūs, kas liels un neparasts izaudzis jūsu dārzā!

Informācija un materiāli par dižaugu konkursam jāiesūta elektroniski pa e-pastu: agita.grinvalde@skriveri.lv, zvanot pa tālruni 26321490, jāiesniedz rakstiskā veidā vai jāpiesaka mutiski Skrīveru novada domes lietvedības nodaļā. Dižaugu vai to fotogrāfiju un aprakstu izstāde tiks rīkota reizē ar rudens ražas tirgu oktobrī.