Ražas novākšana ir sākusies un Latvijas lauki aicina ciemos uz rudens akciju „Atvērtās dienas laukos”! 20. un 21. septembrī visā Latvijā lauku saimniecības, pārtikas ražotāji, amatnieki un viesu māju saimnieki piedāvā īpašas atlaides, pasākumus, iepazīšanās dāvanas un bezmaksas ekskursijas apmeklētājiem. Īpašu ekskursiju piedāvā arī Skrīveru mājas saldējums.

20. un 21. septembrī  plkst. 12 aicinātas pieteikties ģimenes, draugu kompānijas, gardēži un dzīves baudītāji kopīgai ekskursijai. Vietu skaits ir ierobežots (~35), tāpēc noteikti pirms tam jāpiesakās (28361561).

Ekskursija notiek pašu saldējuma pavāru pavadībā, kas ļauj izzināt visu par saldējuma gatavošanu!

  1. Uzzināsiet Skrīveru mājas saldējuma gatavošanas filozofiju un to cik dažādi veidi šeit top, jo izrādās to bijis vairāk nekā 80!
  2. Stāsts par karaliskās izcelsmes saldēdiena – saldējuma rašanās vēsturi
  3. Mūsu šefpavāre Dzidra atbildēs uz visiem jūsu jautājumiem, tāpēc aicinām sagatavot tos jau iepriekš!
  4. Ieskatam – īsfilmas skatīšanās – par kopīgo un atšķirīgo saldējuma tapšanā divās pasaulēs – saldējuma amatnieku saimniecībās un milzīgās rūpnīcās, uzzināsiet kā tās maina mūsu dzīvesveidu,
  5. Dvēseles priekam – īsta saldējuma dzeja.

Kopīgai degustācijai:

  1. Saldējums, par kuru runā visvairāk un ir teicams apetītes rosinātājs – veldzējošs alus saldējums ar stipras kafijas pārlējumu
  2. Mūsdienu Latvijas garša un īsts modernās virtuves piemērs – kartupeļu “Laura” saldējums ar karstu tomātu mērci un sīpolu saullēktu
  3. Atspirdzinošs saldēdiens, sagurušiem ceļotājiem, kurš izpelnījies pat bikini saldējuma titulu – dievišķs paniņu saldējums.

Un katram baudītājam individuāli – Deserta trio – trīs pārsteiguma saldējumi – sezonas aktualitāte, mūsu oriģināldarbs un klasika sapņainā mūzikas pavadījumā.

  1. Skrīveru mājas saldējuma” radošā kolektīva dāvana/ceļa maize Baudītājiem

– īsta plombīra saldējuma recepte un tā kopīga pagatavošana, kā iedvesma jaunu garšas piedzīvojumu radīšanai pašu čaklajās virtuvēs, mājturības stundās, ķīmijas un fizikas apgūšanai bērniem, bet pieaugušajiem tas būs bērnības garšas piedzīvojums.

Ar visu Atvērto dienu piedāvājumu var iepazīties šeit