5.janvārī Krievijas televīzijas 1. kanālā atkārtojuma raidījumā bija skatāms koncerts “Ziemassvētku gada dziesmiņa”. Tajā dziedāja arī skrīveriete Agate Albekeite.

Tradicionāli šajā svētku koncertā uzstājas Krievijas estrādes zvaigznes un “Bērnu Jaunā viļna” konkursu laureāti no dažādām valstīm. Agate koncertā dzied Igora Krutoja bērnu korī, un kopā ar vēl diviem jaunajiem dziedātājiem izpilda dziesmiņu “Ja uježaju”. Sakotnēji gan bija paredzēts, ka bērni šo dziesmu izpildīs kopā ar Krievijas estrādes zavigzni – dziedātāju Leonīdu Agutinu.

Skrīveriete Agate Albekeite 2011.gadā konkursa atlasē „Bērnu Jaunais vilnis”, kurš togad norisinājās Ukrainā, Krimā, ieguva skatītāju simpātiju balvu. Savukārt ceļazīmi uz Krimu tolaik deviņgadīgā Agate nopelnīja, uzvarot nacionālajā – Latvijas bērnu „Jaunā viļņa” konkursā. Agate ir daudzu vokālo konkursu laureāte Latvijā un arī ārpus valsts robežām, nozīmīgākie no tiem: 2011. gadā viņa piedalījās LNT šovā “Ma-zo dziesmas Latvijai”, kur ieguva 2. vietu; 2012. gadā Agate pārstāvēja Latviju starptautiskajā konkursā “Slavjanskij Bazar” Baltkrievijā. Viņa regulāri piedalās Ziemassvētku TV koncertu ierakstos Maskavā un “Bērnu Jaunā viļņa” koncertos, kur uzstājas kopā ar dažādām mūzikas zvaigznēm.

No 2014. gada Agate ir “Igora Krutoja populārās mūzikas akadēmijas” sastāvā.

Patlaban jaunā dziedātāja ir vairāk koncentrējusies mācībām Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 7. klasē, viņa arī aktīvi piedalās dažādās ārpusstundu aktivitātēs un pasākumos.

Agates uzstāšanās apskatāma te: koncerta ieraksts