Arī šogad skrīverieši iesaistīsies “Pasaules sniega dienas” aktivitātēs, un dažādi pasākumi paredzēti gan lieliem, gan maziem.

Pirmsskolas izglītības iestāžu “Saulēni” un “Sprīdītis” audzēkņi piedalīsies šim pasākumam veltītā zīmējumu konkursā. 16. janvārī skolēniem paredzētas ziemas stafetes.

Savukārt 18.janvārī “Satekās” paredzēta sniega diena “Vediet bērnus uz sniega”. Pulksten 12 paredzēta distanču slēpošanas trase (1km) mazajiem sportistiem. Pulksten 12.30 starts 3-5 kilometru distances slēpošanai lielākiem bērniem un pieaugušajiem, šīs būs gan sacensības ar laika kontroli (sporta klase), gan tautas klases slēpojums bez laika kontroles. Pulksten 13 notiks ziemas stafetes atjautībai un veiklībai.

Dalībnieki var startēt gan individuāli, gan komandās (ģimenes, draugu kopas). Uzvarētāji saņems pārsteiguma balvas.

Apskatei un vērtēšanai šajā dienā veidosim foto un video klipus- iemūžināsim jautrākos un iespaidīgākos sacensību gaitas mirkļus. Veiksmīgākais un interesantākais darbs tiks nosūtīts Latvijas Slēpošanas savienības un Latvijas Olimpiskās komitejas žūrijas komisijai.

Dienas noslēgumā pie kopīga ugunskura malkosim karstu tēju ar līdzpaņemtajiem našķiem. Katram dalībniekam tiks maza piemiņas velte no Sniega dienas atbalstītājiem.

Nākamās slēpošanas sacensības Skrīveru novadā paredzētas 21.februārī un 14.martā (noslēgumāi arī karnevāls). Visi sniega dienas pasākumi ir bez maksas.

Ja laika apstākļi tomēr mainīsies un nebūs iespējams realizēt iecerētos pasākumis, tad “ķersim sniegu aiz astes” un ziņosim par citu norises dienu un laiku.

Lūgums atsaukties arī brīvprtātīgos palīgus Sniega dienas organizēšanā (reģistrācija, stafetes tiesneši). Jums, brīvprātīgie palīgi, paredzētas arī pateicības balvas.

Laimīgu, sportisku un veselīgu Jauno gadu!

 

 

Zigrīda Sprukte