Izstāžu centrā Ķīpsala no 6. līdz 8.februārim notika 22. starptautiskā tūrisma izstāde “Balttour 2015”. Latvijas piedāvājumam veltītajā hallē tika pāstāvēti arī Skrīveri.

Izstāde tika organizēta divās tematiskajās hallēs – “Atklāj pasauli” un “Apceļo Latviju!”. Kopīgā stendā ar koknesiešiem, pļaviņiešiem un aizkraukliešiem Skrīveru pārstāvji piedāvāja gan jaunus maršrutus zaļā dzīvesveida cienītājiem, autobraucējiem un velosipēdistiem, gan nopietnākiem tūristiem, kuri Skrīverus vēlas iepazīt kā kultūrvēsturisku vietu, bagātu ar tradīcijām, svētkiem, sportiskām aktivitātēm un interesantiem pasākumiem.

Skrīveru stendā tika piedāvāts iegādāties “Skrīveru stāstu” grāmatu, aizvestie eksemplāri tika pārdoti. Sestdien Skrīverus pārstāvēja AUSV gides- Inese,Lelde, Ieva, Ilva, Samanta, Endīne. Tā meitenēm bija pieredzes gūšana, jo meitenes jau vada ekskursijas Skrīveros.Tagad bija iespēja iepazīt tūrisma sezonas viesus Skrīveros un uzklausīt viņu vēlmes, reizē arī stāstot par jaunajiem tūrisma piedāvājumiem mūsu novadā.

Savu produkciju stendā visas trīs dienas prezentēja Aigars un Baiba Lūši(“Skrīveru pārtikas kombināts”) un Sotnieku ģimene(“ Skrīveru mājas saldējums”). Te nu pierādījās, ka tūristi ir lieli saldummīļi.

Svētdien savus Skrīverus uz lielās “Balttour” skatuves godināja Skrīveru kultūras centra mazie dziedātāji, dejotāji, pūtēju orķestris “Skrīveru taurētājs” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dzēse”.Koncerts apliecināja, ka skrīverieši ir garīgi bagāti cilvēki, kuri iepriecina skatītājus un klausītājus, sniedzot augstvērtīgus priekšnesumus.Paldies viņiem un Baibai Dronkai par iespēju redzēt, dzirdēt un skatīt skrīveriešus, kuri sniedza prieku “Balttour” dalībniekiem un apmeklētājiem.

Liels paldies arī atsaucīgajiem cilvēkiem, kas skrīveriešus nogādāja “Balttour” izstādē un atpakaļ Skrīveros- Guntim Bokalderam, Aigaram Lūsim, Dainim Zārbergam un šoferim no Lielvārdes.

Daina Vancāne- Viļuma