Zemgales Plānošanas reģiona ( ZPR) administrācija sākusi kultūras projektu jaunu pieteikumu pieņemšanu Latvijas Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Valsts mežu atbalstītajā Zemgales Kultūras programmā 2015.

Programmas mērķis, līdzīgi kā iepriekšējos gados, ir sekmēt Zemgales specifisko kultūras vērtību saglabāšanu, popularizēšanu, attīstību un pieejamību. Mērķa sasniegšanai konkursa kārtībā finansēs reģionālas un vietējas nozīmes projektus, kas paredz apzināt specifisko Zemgales materiālo un nemateriālo kultūrvēsturisko mantojumu, veicināt zemgaļu un sēļu kultūras daudzveidības saglabāšanu vienota Zemgales tēla veidošanā un attīstībā, atbalstīt mākslas jaunrades un pētniecības procesus kultūras jomā visā Zemgales reģionā, sekmēt līdzsvarotu attīstību kultūras nozarē. Turklāt, izvērtējot saņemtos pieteikumus, prioritāri atbalstīs tos projektus, kuru ieviešana paredzēta no lielajiem kultūras centriem tālākās teritorijās.

Zemgales Kultūras programmas finansēšanai ar akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” atbalstu šogad pavisam piešķirts 70 000 EUR. Pērnajā gadā tam bija piešķirta mazāka summa – 58 500 EUR.

Programmas īstenošanā var piedalīties jebkura fiziska vai juridiska persona, kas piesaka citos konkursos neiesniegtu projektu, lai sasniegtu Nolikumā izvirzītos mērķus, taču fiziskas personas var saņemt atbalstu tikai zinātniski pētnieciska, izglītojoša vai radoša darba veikšanai atbilstīgi Programmā izvirzītajiem mērķiem. Atšķirībā no pērnā gada, šogad nav noteikts vienam projektam pieļaujamais minimālais un maksimālais finansējums. Jauno projektu ieviešana ilgs no 2015. gada 1.maija līdz 2015. gada 31. decembrim.

Projektu pieteikumi ZPR administrācijas birojā Jelgavā, Katoļu ielā 2b personīgi jāiesniedz līdz 2015. gada 10. aprīlim pulksten 16.30, vai jānosūta pa pastu ar noteikumu, ka pasta zīmogs ir datēts ne vēlāk kā piecas dienas pirms konkursa beigu termiņa – 2015. gada 5. aprīlī. Adrese: ZPR, Zemgales Kultūras programma 2015, Katoļu iela 2b, Jelgava, LV 3001.

Zemgales Kultūras programmas 2015 projektu konkursa Nolikums un pieteikuma veidlapa meklējama interneta vietnē: www.zemgale.lv sadaļā Kultūra, bet detalizēta informācija par prasībām pieteikuma sagatavošanā un iesniegšanā saņemama pie projekta koordinatores Ilvas Kalnājas pa tālruni 63084947, 28814226, vai rakstot E-pastā: ilva.kalnaja@zpr.gov.lv .

 

 

 

Juris Kālis,

Zemgales Plānošanas reģiona

sabiedrisko attiecību speciālists

Tālrunis 29144960