28.martā no 20:30-21:30 jau devīto reizi pasaulē tiek atzīmēta Zemes stunda, kas, nelietojot apgaismes objektus stundas garumā, aicina domāt par klimata pārmaiņām un individuālu paradumu ietekmi uz šīm izmaiņām. Kā katru gadu, valsts iestādes, iedzīvotāji un uzņēmumi ir aicināti Zemes stundas svētkus sagaidīt simboliski izslēdzot apgaismes objektus.

Aicinām Jūs atbalstīt Zemes stundu 28. martā plkst. 20:30, Skrīveru novada domes ārējo apgaismojumu un aicinot Skrīveru novada domes darbiniekus, kā arī visus Latvijas iedzīvotājus būt atbildīgiem pret vidi ikdienā.

Atgādinot, ka apgaismojuma izslēgšana Zemes stundas laikā ir simbolisks žests,  Pasaules Dabas Fonds aicina iepazīties ar Zaļo Birojupraktisku vides pārvaldības sistēmu, kuras mērķis ir palīdzēt motivēt darbiniekus rīkoties videi draudzīgāk, uzlabot vides apziņu, kā arī ietaupīt izmaksas organizācijas ikdienas dzīvē. Sīkāka informācija par Zaļo Biroju atrodama šeit.

Zemes stunda ir šobrīd lielākā globālā akcija, kas aktualizē klimata izmaiņu kritisko situāciju.  Akcijā pagājušajā gadā piedalījās simtiem miljonu cilvēku vairāk nekā 128 valstīs 4000 pilsētās. Arī Latvijā Zemes stundā piedalījās daudzas pašvaldības, izslēdzot apgaismojumu nozīmīgiem, simboliskiem objektiem, kā arī organizējot īpašus Zemes stundas pasākumus.

 

Kontaktpersona: Arta Mellupe, projekta vadītāja, Tel.: 67505640, Mob.: 26119220,

E-pasts: amellupe@pdf.lv