Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un LU Fondu jau ceturto gadu inovatīvākajiem skolotājiem pasniedz „Ekselences balvu”. Šogad šo godpilno titulu matemātikā ieguva Anderja Upīša Skrīveru vidusskolas skolotāja Ilze Gaņina.

Balvai skolotājus dabaszinātņu priekšmetos un matemātikā izvirza skolu vadība, vecāku un skolēnu organizācijas, skolotāju asociācijas un pašvaldības.

Šogad konkursa finālam bija izvirzīti 20 skolotāji no visas Latvijas, kuri 25. februārī tikās  “Ekselences balvas” finālā klātienē, vadot mācību stundas Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēniem. “Ekselences balvu” bioloģijā saņēma Liene Sabule (Jelgavas Valsts ģimnāzija), fizikā – Modris Šāvējs (Mārupes vidusskola), ķīmijā – Pāvels Pestovs (Rīgas 72. vidusskola), bet matemātikā- Ilze Gaņina no A. Upīša Skrīveru vidusskolas.

“Ekselences balva” tiek piešķirta, primāri novērtējot skolotāja reālo darbu klasē, nevis skolā nostrādāto gadu skaitu vai laika gaitā iegūtās atzinības. Tāpēc finālā skolotāji tikās klātienē, vadīja mācību stundas, vērtēja savus kolēģus un analizēja mācību situācijas. Ilze Gaņina vidusskolēniem mācīja, kā aprēķināt daudzskaldņa virsmas laukumu.

Dienas noslēgumā apbalvošanas ceremonijā Latvijas Universitātes Mazajā aulā visus dalībniekus sveica Valsts prezidents Andris Bērziņš, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, LU rektors Mārcis Auziņš, LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra vadītāja Dace Namsone un balvas mecenāti. Ekselences balvas ieguvēji katrs saņēma 1400 eiro lielu naudas balvu, ko jau ceturto gadu nodrošina Latvijas uzņēmēji.

Ilze Gaņina atzīst, ka balvu saņemot, jutusies saviļņojoši. „Tas ir novērtējums  ikdienas darbam. Prieks, ka ir pamanīts  ieguldījums, lai skolēni stundās varētu būt  radoši, zinoši un veiksmīgi apgūt dabaszinātnes un matemātiku. Man tā ir labi padarīta darba sajūta un noteikti dzinulis turpmākajiem sasniegumiem,” atzīst viņa.

Ilze Gaņina A. Upīša Skrīveru vidusskolā strādā jau astoto gadu. Viņa ir šīs skolas absolvente, skolu absolvējusi 2000. gadā. Ilze ir ne tikai radoša un jauka skolotāja, bet arī lieliska mamma diviem bērniem.

Šī ir jau otrā šāda veida atzinība skrīveriešiem un reizē apliecinājums, ka Skrīveros strādā vislabākie skolotāji- pērn „Ekselences balvu” bioloģijā saņēma skolotāja Daiga Martinsone.

 

Foto no balvas pasniegšanas: Skrīveriete Ilze Gaņina saņem “Ekselences balvu”