11. martā Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā notika Andreja Upīša grāmatas „Sūnu ciema zēni” atvēršanas svētki.

Grāmata tika izdota izdevniecībā „Jumava”  ar „Latvijas Zaļā punkta” atbalstu. Ar skolēniem un skolotājiem tikās izdevniecības „Jumava” vadītājs Juris Visockis. Viņš savu uzrunu sāka ar vārdiem : „Tā ir mūsu klasika, tas ir darbs, kurš savu aktualitāti saglabājis līdz pat šodienai. Esam priecīgi, ka ar „Latvijas Zaļā punkta” atbalstu varam to izdot ar Indriķa Zeberiņa ilustrācijām- tāpat kā grāmatas pirmajā izdevumā.”

Visocka kungs atbildēja uz daudziem skolēnu jautājumiem gan par grāmatas izvēli, tapšanas procesu, par nākotnes iecerēm– izdot kādu Andreja Upīša grāmatu gan pierastajā formātā, gan elektroniskajā. Visocka kungs noklausījās skolēnu  koncertu un atzina, ka atbraukt un parunāties ar skolēniem Skrīveros ir ļoti patīkami un vēlas vēl kādreiz atgriezties jau kopā ar kādu rakstnieku vai dzejnieku, lai iepazīstinātu skolēnus, kā notiek sadarbība ar autoriem, līdz tiek izdota viņu grāmata.

Visocka kungs skolai dāvināja „Latvijas leģendu IV” grāmatu un novēlēja skolēniem rakstīt dzimtas stāstus – leģendas, kas visādā ziņā ir bijusi un būs garīgā vērtība.

Izdevniecībā „Jumava” tiks iespiesta grāmata par Skrīveru leģendu, fizikas skolotāju, kultūrvēsturnieku un  novada vēstures apzinātāju Leonīdu Antonu. Ir uzsākta sadarbība ar skolotāja māsu Rasmu Bodnieci, kura ir veikusi  darba lielāko  daļu- uzrakstījusi uzmetumu  par bērnības un jaunības laiku, izsūtījumu Sibīrijā un par  Leonīda Antona  nepārtraukto  sevis pilnveidošanu.

 

Foto no pasākuma: Grāmatas “Sūnu ciema zēni” atvēršanas svētki 

 

Daina Vancāne-Viļuma,

latviešu valodas skolotāja