Piektdien, 13. martā, “Līvu akvaparkā” tika sveikti XIV bērnu un jauniešu starptautiskā vizuāli plastiskā mākslas konkursa “Es dzīvoju pie jūras” laureāti un atklāta konkursa darbu izstāde.

Konkursa darbi uz Jūrmalu atceļojuši no vairākām Latvijas pilsētām, kā arī no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Ungārijas, Serbijas, Slovēnijas, Horvātijas, Rumānijas, Bulgārijas, Ukrainas, Moldovas, Baltkrievijas, Krievijas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, Uzbekistānas, Ķīnas, Turcijas, Irānas, Indijas, Indonēzijas un Singapūras. No Latvijas konkursā piedalījās gandrīz 200 mācību iestādes, iesniedzot vairāk nekā 2000 darbus, no citām valstīm pārstāvētas vairāk nekā 100 mācību iestādes ar 1500 darbiem.

Arī Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi veiksmīgi startējuši šajā konkursā. Raina Pērse ieguva sudraba medaļu, bet Zane Upmane speciālo balvu  zīda apgleznošanas tehnikā. Vēl konkursā piedalījās Franciska Jermuša, Sintija Dzerkale un Betija Zvejniece, kuras darbs arī ir aplūkojams izstādē.

Izstādes atklāšanā un konkursa laureātu apbalvošanā pulcējās vairāk nekā 700 konkursa dalībnieku kopā ar saviem pedagogiem. Pēc apbalvošanas dalībnieki un skolotāji varēja baudīt ūdens priekus. Godalgotie un žūrijas atzinību ieguvušie darbi izstādē “Līvu akvaparkā” būs apskatāmi līdz 20. aprīlim.

 

Skrīveru MMS vizuāli plastiskās mākslas skolotāja

Inga Melne